Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС,

...
Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС,
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Зад всяко ключово послание на европредседателството ни стоят още няколко важни задачи

Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, показа, че зад всяко от трите основни послания на българското председателство – консенсус, конкурентоспособност и кохезия – стоят още доста значими задания. Министър Павлова взе присъединяване в интернационална конференция, проведена от Асоциацията на Почетните консули в България, на която беше показана основната активност на Асоциацията в поддръжка на председателството на България през 2018 г.

Лиляна Павлова сподели още, че европредседателството ни би трябвало да бъде освен българско, а и балканско. На конференцията бяха разисквани значими тематики за външната политика на България, като културната дипломация, миграцията и използването на антитерористични ограничения.

„ Основната активност на Почетните консули цели както развиването на комерсиалните и икономическите връзки, по този начин и обогатяването на културните и научните връзки сред страните. Консулите са скъп дипломатически запас и се трансформират в деен инструмент на двустранната външна политика “ – сподели Борислав Боянов, президент на Асоциацията и Почетен консул на Република Малта.

Други специфични посетители, които взеха присъединяване в интернационалната конференция и споделиха професионалния си опит, бяха Соломон Паси – български политик и някогашен министър на външните работи, Н.Пр. проф. Григориос Василоконстандакис – дипломат на Гърция за България, и Н.Пр. проф. Лино Бианко – Посланик на Малта в България и Румъния.

 258be435-c872-1581-8154-480aeb796958

Асоциацията на Почетните консули в България е основана през 2004 година в гр. София и работи в съдействие с Европейската асоциация на Почетните консули, със седалище в Брюксел. Асоциацията има собствен личен Етичен кодекс и интензивно взе участие в публичния и дипломатически живот в доста страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР