Лигата на социалдемократите във Войводина иска от президента на Сърбия

...
Лигата на социалдемократите във Войводина иска от президента на Сърбия
Коментари Харесай

Водещата партия иска от сръбския президент да развали договора с Газпром

Лигата на социалдемократите във Войводина желае от президента на Сърбия Александър Вучич новото държавно управление, незабавно след избирането си, да скапе енергийното съглашение с Руската федерация, заяви генералният секретар на партията Боян Костреш, представен от вестник " Данас ".

Костреш прикани президента новото държавно управление да скъса енергийното съглашение с руснаците и да спре да унижава Войводина.

" Унижаването и ограбването на жителите на Войводина би трябвало да престане. Руският притежател на Сръбската петролна компания /НИС/ дължи на страната ни и на самостоятелната област Войводина над 500 милиона евро (...). Руснаците безсрамно нарушават всички точки от енергийното съглашение, както и доста закони на Сърбия ", сподели Костреш.

Пагубните последствия от съветската благосъстоятелност на НИС виждат и хора, доста близки до ръководещите, уточни Костреш и прикани президента да върне НИС на страната.

Вучич съобщи предходната седмица, че в случай че бъде належащо, до момента в който са в действие глобите против Русия, Сърбия ще поеме Сръбската петролна компания от " Газпром ", която е мажоритарен притежател на НИС, и ще върне компанията, когато глобите бъдат анулирани.

" Отделни медиатори и търговци на иракски нефт от Киркук не желаят да работят с мажоритарни съветски притежатели. Досега решавахме този проблем, ще гледаме да го решаваме и в бъдеще и да беседваме с руснаците, в случай че би трябвало да създадем контракт - до момента в който глобите са в действие, да поемем НИС и да я върнем, когато глобите отминат ", сподели Вучич, гостувайки в ТВ Пинк.

Той акцентира, че ще бъде основан подобен корав контракт единствено в случай че бъде належащо и че страната не желае да " заграбва ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР