Лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз) ще стане първият

...
Лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз) ще стане първият
Коментари Харесай

Американски инвеститори поемат полски клуб

Лидерът в полската втора дивизия ЛКС (Лодз) ще стане първият футболен клуб в страната, който ще бъде под контрола на американски вложител, оповестява уеб сайтът lksfans.pl. Става дума за 58-годишният предприемач и финансист Робърт Платек, основен изпълнителен шеф на компанията MSD Credit Opportunity Funds, известна най-много с това, че се грижи за сметките на компютърната компания Dell. 

Голям футболен почитател, той е притежател на два европейски клуба - португалският Каса Пия и на италианският Специя. Последният беше добит през 2021-а година за към 24 милиона евро и уговорката за вложения в инфраструктурата и школата на клуба. Част от структурата на Платек до неотдавна беше и датският Сьондериске, само че богаташът се отхвърли. Самият той е от полски генезис – и двамата му родители са поляци, само че се срещат и основават семейство в Съединени американски щати. 

" Всичко сочи, че над улица Unia 2 (адресът на ЛКС) най-сетне изгря слънцето и новият вложител ще помогне на клуба да се изправи. Официалното оповестяване на съдействието би трябвало да стане в околните дни, нищо чудно даже на идното коледно празненство. Финансовите и организационни детайлности по цялата интервенция ще бъдат известни чак през март, когато приключат правосъдните процеси по влизането на Платек ", се споделя в страницата lksfans.pl. ЛКС (Лодз) е отпред в полската втора дивизия с 37 точки след 18 мача, с 3 пред 2-ия Пушча (Неполомице) и 5 пред 3-ия Рух (Хожув).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР