Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призова президентът да наложи вето

...
Лидерът на Възраждане Костадин Костадинов призова президентът да наложи вето
Коментари Харесай

Костадинов чака изборна вакханалия, иска вето

Лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов прикани президентът да наложи несъгласие върху хартиената бюлетина.

„ Въпреки че последните пъти, когато го призовахме да свика референдум за въвеждане на еврото, отхвърли. Затова на следващия ден в 12.00 ч. излизаме на митинг пред Народно събрание за запазването на българския лев ”, посочи той пред Нова телевизия.
-->
По думите му смесено гласоподаване ще даде опция за една изборна вакханалия, каквото е имало през 2021 година Той напомни случай, за който твърди, че е станала корист с изборните бумаги.

„ През 2019 година „ Възраждане ” беше на балотаж на кметските избори във Варна. Тогава успяхме да осигурим покровители единствено в половината от секциите. Нямахме задоволително хора. В тези 200 секции, в които имахме наблюдаващи, победихме ГЕРБ. В другите, в които нямахме такива, ГЕРБ ни победи в съответствие 2:1 и в последна сметка завоюва балотажа. Когато направихме разбор на изборния резултат, разясних обществено това нещо. Заявих, че вотът се фалшифицира. Коментарът на един от общинските съветници във Варна беше: „ Кьорав карти не играе. Като нямате опция да си докарате покровители, не се оплаквайте, че сме ви открадвали гласовете ”, описа Костадинов.

Според него множеството хора ще гласоподават с машини на идващите избори.„ Тук желая да направя спогодба, че и с машините стават злоупотреби, просто са по-малко ”, посочи водачът на „ Възраждане ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР