Лидерът на Демократична България Христо Иванов ще оглави кандидат-депутатската листа

...
Лидерът на Демократична България Христо Иванов ще оглави кандидат-депутатската листа
Коментари Харесай

"Демократична България" издига Христо Иванов срещу Делян Пеевски във Велико Търново

Лидерът на " Демократична България " Христо Иванов ще оглави кандидат-депутатската листа на обединяването във Велико Търново. Това научи " Дневник " от източници в обединението, съгласно които решението е било взето в последния ден преди внасяне на листите. Така Иванов ще се изправи против някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който преди четири месеца беше глобен от Съединени американски щати по световния акт " Магнитски " за корупция и търговия с въздействие и провокира изненада през миналия уикенд.

Иванов и обединението са политическата групировка, която от години приказва за въздействието на модела " Пеевски " и ролята на Движение за права и свободи в " превзетата страна " и това прави политическият дуел сред тях забавен.

Както на вота през юли за Христо Иванов се чака да се яви като лидер на листа в 25-ти софийски многомандатен изборен регион , където нормално е така наречен " борба на водачите " (заради присъединяване на тези на ГЕРБ и Българска социалистическа партия - Бойко Борисов и Корнелия Нинова), а другата листа евентуално да бъде Пловдив-град. Заради изискването на Централната изборна комисия (ЦИК) обаче, че един кандидат може да се кандидатира единствено от два изборни региона, Иванов очевидно ще се откаже от лидерското място в Пловдив. Засега не е известно кой ще го замести, защото обединяването към момента не е оповестило кандидат-депутатските си листи (срокът за внасяне е във вторник, 12 октомври - 17 часа).

Във Велико Търново листата бе ръководена и на двата вота през тази година от някогашния общински консултант Калоян Янков.

Пеевски, за който през предходната седмица интернационалното журналистическо следствие " Досиетата " Пандора " сподели, че е, ще бъде претендент и от Благоеград (от където се е явявал и преди).

Той се беше отказал да взе участие в изборите за 45-ти и 46-ти парламент през април и през юли тази година и претекстовете му за завръщане в този момент не са оповестени обществено. През предходната седмица, откакто, за която и до момента няма публична информация, пред публицисти той съобщи, че скоро ще се появява обществено и ще стартира да приказва за доста хора.

На изборите през юли Движение за права и свободи не са имали мандат от Велико Търново. Резултатът им е бил - 4 355 гласа (5.24%). " Демократична България " са имали един мандат със 7 226 гласа (8.70%).

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР