Лидерът на БСП Корнелия Нинова офицално върна на президента Румен

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова офицално върна на президента Румен
Коментари Харесай

Нинова върна неизпълнен мандат за 4-ти път

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова офицално върна на президента Румен Радев третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 48-то Народно събрание. Напомняме, че за последните 2 години това е четвъртият следващ неуспех на Левицата да образува постоянен кабинет, който още веднъж ни праща на следващите предварителни парламентарни избори.

Радев одобри мандата на социалистите без рецензии. Той даже ги похвали за старанието и им пожела триумф на идния избор. " Искам да ви поздравя за напъните, които положихте за сформиране на държавно управление в една доста комплицирана политическа конюнктура. Но очевидно и този път тя не откри позволение и отиваме на следващите предварителни избори, поисквам ви триумф на тях ”, сподели той.

Пред президента Нинова изясни, че партията й е положила нужните старания. " Направихме всичко належащо за изпълване на мандата. Поканени бяха всички партии - излиза наяве, че не се събра единодушие за лъчение на постоянен кабинет ", сподели тя и върна третия мандат.

Срещата на Дондуков 2 продължи към 2 минути, на нея участваха и зам.-овете на соцлидера: Кристиан Вигенин, Георги Свиленски и Иван Ченчев.

Предстои Радев да вземе решение по кое време да разпусне 48-то Народно събрание и да дефинира дата за предварителни парламентарни избори. Засега декларираната дата от ЦИК пред Народно събрание и президента е 2 април. Така най-вероятната дата за разформироване на Народното събрание е 2 февруари. Очаква се той въпреки всичко да остави още малко време на депутатите да одобряват до дъно някои законодателни промени, свързани и с Плана за възобновяване, и с Наказателен кодекс. За изборните специалисти датата 26 март не е вид, защото се оказа, че има проблеми с доставката на хартия за бюлетините от машини.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР