Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов заради

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна премиера Бойко Борисов заради
Коментари Харесай

Борисов шикалкави и се подиграва с тревогите на хората, смята Нинова

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова атакува премиера Бойко Борисов поради реакцията му за африканската чума по свинете.

Вчера министър председателят Борисов се подигра с паниките на хората. Постъпи типично по борисовски:

1. Прехвърли виновността другиму, този път на румънските туристи, които "ядат и хвърлят ". 2. Разделя и опълчва българи против българи - едрите притежатели на свинеферми против дребните стопани.

3. Обещава, че хората ще бъдат обезщетени, а в действителност ще отпусне 300 лева на двор единствено за стерилизация, само че не и за умъртвените свине.

4. Шикалкави, че две години спирали чумата, само че към този момент не може. Всъщност безконтролно проспаха две години.

5. Големите свинекомплекси ще бъдат обезщетени с европейски и национални средства, само че за 20000 служащи в тях- нищо. Какво е вярно да се направи. Предлагаме пет ограничения: 1. От остатъка в бюджета (около 3 милиарда съгласно финансовия министър) се заделя сума за изкупуване на прасетата от страната по пазарни цени. 2. Възстановяват се ветеринарните служби и региони на ветеринарните лекари, които ГЕРБ отстраниха. 3. Организира се отстрел на дивите свине, който те стопираха преди година. 4. Създават се екарисажи, с цел да се предотврати екологична злополука. 5. Сигнализира се прокуратурата за следствие против длъжностни лица, които с неверни деиствия или бездействия способстваха за тази злополука.

Българи, не се поддавайте на операции и разделяне. Кризата визира всеки от нас без оглед на партийни благосклонности - от притежателя на едно прасе, през огромните свиневъди до всеки консуматор. Социалната цена от бездействието на държавното управление ще е висока и се мери в загуби за стопанската система, растеж на цените и загуба на работни места. Борисов се интересува само за личното си оцеляване. Ние всички би трябвало да се интересуваме от правдивост за хората, на които им се лишава зимнината, през избавяне на свиневъдството в България до понасяне на отговорност от отговорните. В такива рецесии би трябвало да бъдем единни, с цел да ги преодолеем по-бързо и да не ги позволяваме повече.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР