Лидер на Християнското освободително движение в Куба заяви, че общонационалните

...
Лидер на Християнското освободително движение в Куба заяви, че общонационалните
Коментари Харесай

Протестите в Куба са „началото на промяната”

Лидер на Християнското освободително придвижване в Куба съобщи, че общонационалните улични митинги против режима в Хавана са началото на смяната за ръководената от комунистите страна, съобщи Aleteia.org.

Мануел Роблес Виламарин, един от водачите на придвижването, стартирано от кубинския отстъпник Осуалдо Пая Сардиняс, съобщи, че е горделив да види хиляди кубинци по улиците на страната. Роблес не чака това да е краят, макар че съгласно известията митингите бяха срещнати с изострен наказателен отговор от управляващите и доста хора бяха задържани.

Християнското освободително придвижване е учредено през 1988 година, с цел да се бори по кротичък метод за свободата и правата на индивида. През последните дни в Куба имаше многочислени митинги против репресивния метод на ръководство на страната, продължаващата икономическа рецесия и неналичието на вероятност за жителите.

Кубинците са обезверени от стопански и обществени проблеми: пропадаща стопанска система, дефицит на храна в магазините, липса на медикаменти в лечебните заведения и клиниките и доста неприятно справяне с пандемията от COVID-19. „ Правителството е там, с цел да служи на хората. То няма правото да практикува принуждение над хората, единствено тъй като те желаят смяна. Нуждаем се от разговор, имаме потребност от нови избори, нова конституция. Ще се нуждаем от доста интернационална помощ ", сподели Виламарин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР