Личното брандиране най-накрая се превърна в нещо, което повечето предприемачи

...
Личното брандиране най-накрая се превърна в нещо, което повечето предприемачи
Коментари Харесай

Под светлината на прожекторите

Личното брандиране най-сетне се трансформира в нещо, което множеството бизнесмени са приели като наложително. Благодарение на Илон Мъск, Гари Вайнерчук и други създатели, които са изправени пред обществеността, повече притежатели на бизнес поставят старания да покажат лицето на своите компании. Ако желаете да изградите персонална марка, която оказва помощ на крайния резултат на вашия бизнес, би трябвало да бъдете целенасочени в начина, по който се показвате. И не, това не значи да изберете съвършения филтър за вашата мрежа в Instagram или да плащате за хиляди подправени почитатели, с цел да " изглеждате "  важни.

След като помогнахте на бизнесмени във всички промишлености да се появят под светлината на прожекторите и да развият персонална марка, от която хората купуват, има три неподлежащи на разискване въпроса, които би трябвало да си зададете, преди да започнете.

1. Какво усещане желаете да оставите? 

Съвременното персонално брандиране е като да отидете на събитие, да срещнете някой нов за първи път и да откриете, че говорите за него месец по-късно, тъй като нещо за него се е запечатало толкоз надълбоко в съзнанието ви.

Когато напуснете стаята на празненство (т.е. когато приключите взаимоотношението с съвършен клиент),си задайте тези въпроси:
Какво желаете тези хора да занесат у дома?С какво се надявате да ви запомнят?С какво желаете да ви асоциира вашият целеви пазар?Как искате да ви запомнят?
Всички тези въпроси попадат под един покрив: установяване на това какво усещане желаете да извършите на вашата целева публика. Отговаряйки на тези въпроси, вие създавате (или пресъздавате) основата на вашата персонална марка. Без подобаваща основа къщата не може да бъде издигната.

2. Как желаете да накарате хората да се почувстват? 

Продължавайки от въпрос едно, вършим още една крачка напред. Докато множеството бизнесмени в обществените медии прекарват времето си, с цел да се уверят, че тяхната персонална марка " наподобява "  по избран метод, те не помнят, че в последна сметка това не е това, което кара някого да купува.

Хората купуват от вас поради това по какъв начин ги карате да се усещат. Всички хора вземат своите решения за покупка въз основа на страсти. Купуваме с страст и се обосноваваме с логичност. За да развиете персоналната си марка, би трябвало да изясните по какъв начин желаете да накарате хората да се усещат. Помислете за вашата целева публика и по какъв начин желаете да се усеща тя, откакто влезет в контакт с вашата персонална марка: смели, уверени, спокойни или енергизирани. 

След като отговорите на този въпрос, ще имате креативната изясненост да създадете тактика за наличие, която споделя една обща цел: да накарате хората да се усещат по избран метод.

3. Готови ли сте да допуснете публиката си по-близо до вас? 

Ето тежката истина: днешните най-големи, най-широко известни персонални марки са тези, които водят публиката си зад кулисите. С други думи, в случай че сте съществени за развиването на персонална марка, която хората освен харесват, само че и купуват от нея, би трябвало да сте подготвени да се свързвате с аудиторията си на човешко равнище поредно.

Въпреки че това може да стане по разнообразни способи, най-лесният метод е да разкажете историята си. Вместо историята на компанията — разкажете вашата история. Покажете на публиката си кой сте били преди да станете водач. Покажете на аудиторията си какво сте преодоляли, с цел да изградите своята компания и да превърнете визията си в действителност. Покажете на публиката си, че сте доста повече от купата си и им покажете, че сте човек тъкмо като тях.

Това не значи, че би трябвало да разкажете всичките си най-дълбоки и тъмни секрети. Това значи, че би трябвало да решите кои неща от персоналния си живот ви е комфортно да споделяте с аудиторията си.

Например, някои изпълнителни шефове споделят всичко - от странните си занимания отвън работата до фамилията, децата си и доста други задания, с които се занимават. За разлика от тях, други избират да споделят единствено един или два разнообразни съставния елемент на това, което вършат. Най-важното нещо, което би трябвало да запомните е, че това, което работи за някой различен, не би трябвало да бъде същото, както вие го вършиме.

Докато не се криете зад своята купа, достижения и компютър, вие сте една стъпка по-близо до построяването на персонална марка, която усилва въздействието и приходите на вашия бизнес. 

Източник: Зак Бенсън за 

Превод и редакция: Нели Тодорова                                      
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР