Не са индивидуално уговорени клаузите, които са били изготвени предварително

...
Не са индивидуално уговорени клаузите, които са били изготвени предварително
Коментари Харесай

Край на договора без неустойки е справедливото решение в казуса с телекомите

Не са самостоятелно уговорени клаузите, които са били направени авансово и заради това потребителят не е имал опция да въздейства върху наличието им, изключително в случаите на контракт при общи условия. Когато доставчикът твърди, че несъмнено изискване от контракта е самостоятелно уговорено, тежестта за доказването пада върху него. Текстовете са от Закона за отбрана на потребителите (ЗЗП) в раздела, с който е транспонирана европейската Директива за неравноправните клаузи в потребителските контракти, припомнят от некомерсиалната платформа " Ние, потребителите ".

Поводът е обществено оповестеното през вчерашния ден желание на Алиансът на софтуерната промишленост (АТИ) за започване на договаряния с Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) по отношение на на мобилните услуги по настоящи контракти.

В известието АТИ упорства, че индексацията е законна, тъй като " изискванията в договорите са транспарантни и авансово известни, защото са част от самостоятелните контракти и общите условия, които всеки консуматор получава, а общите условия са и обществено налични на интернет страниците...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР