Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат

...
Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат
Коментари Харесай

Внимавайте с мартениците от изкуствени материи и апликации

Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил да вземем за пример, могат да провокират алергични реакции при хората с по-чувствителна кожа и при децата. Риск от зачервявания и обриви съществува и когато са употребявани нездравословни багрила за конците или другите детайли на изделието, предизвестяват от „ Ние, потребителите “.

Метални детайли с високи равнища на олово, кадмий или никел, както и пластмасови приложения с нездравословни химични съединения, като постоянно потребления Бисфенол А могат да доведат до нарушавания на репродуктивната система и даже до онкологични болести.

Затова, изключително в случай че мартеницата има директен допир до тялото, както е при гривни, огърлици, обеци, пръстени и други, наложително изберете такава, за която има информация за съставните детайли. Наличието на данни за производителя или вносителя също са поръчител в някаква степен, защото те носят отговорност за сигурността, показва пред БНР създателят на „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

„ Обръщайте внимание и на предизвестията като това, че мартеница с дребни детайли...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР