Добавянето на възможност за намаляване на цените на мобилните услуги

...
Добавянето на възможност за намаляване на цените на мобилните услуги
Коментари Харесай

Телекомите несправедливо прехвърлят тежестта от инфлацията върху потребителя

Добавянето на опция за понижаване на цените на мобилните услуги по настоящи контракти при дефлация единствено по себе си няма да възвърне нарушавания баланс сред правата и отговорностите на операторите и клиентите. Такава е позицията на създателя на онлайн платформата „ Ние, потребителите “ Габриела Руменова.

Дори след тази редакция, не се ли планува алтернатива потребителят да се откаже от контракта без неустойки, изключително в случай че нарастването е в прекалено огромен размер, още веднъж ще е налице недобросъвестно държание на търговеца. Предвид инфлационните процеси, можем да предположим, че и сходна нова спогодба (с добавената опция за понижаване на цените при дефлация) би оставила по-силната страна в тези връзки в по-изгодната позиция.

„ Освен това, недобросъвестно и незаслужено е потребителят да поема напълно риска и тежестта на финансовата неустановеност от инфлацията. Той също има своята персонална инфлация (намаляла покупателна способност) за този интервал, само че не товари с нея телекома си. При дефлация и спад на цените...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР