От началото на годината търговците, които използват пластмасови продукти за

...
От началото на годината търговците, които използват пластмасови продукти за
Коментари Харесай

Вече можем да изискваме алтернатива на пластмасовите чаши и кутии в търговските обекти

От началото на годината търговците, които употребяват пластмасови артикули за за пълнене с храни, в това число питиета и подготвени ястия, имат задължението да ги оферират на потребителите против 10 стотинки за чаша и 25 стотинки за кутия, т.е. с 5 стотинки повече спрямо предходната година, оповестяват от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Това условие влиза в действие от началото 2023 година съгласно Наредбата за понижаване на въздействието на избрани пластмасови артикули върху околната среда.

Наредбата планува цената на употребяваните пластмасови чашки и кутии за храна поетапно да се усилва през идващите години до 2027 година Пластмасовите консумативи ще са на пазара до изчерпването им. Краен период за тотална възбрана не е очакван, защото за някои артикули тя ще е неприложима. Целта на законодателството е да бъде понижено потреблението във допустимо най-голяма степен.

Задължение на бизнес операторите (търговски обекти, питейни заведения, заведения за бързо хранене) е да обезпечат различни...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР