ЛЕВИЦАТА! определя процесите във вътрешнополитическия живот на България като разиграването

...
ЛЕВИЦАТА! определя процесите във вътрешнополитическия живот на България като разиграването
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ настоява списъците с българско оръжие за Украйна, да бъдат публични

„ ЛЕВИЦАТА! " дефинира процесите във вътрешнополитическия живот на България като „ разиграването на спектакъл пред българската общност. И единствената задача на тази тактичност е на локалните избори през есента двете партии, които през днешния ден ръководят България в едно държавно управление, с общи задания, с общо парламентарно болшинство, да бъдат показани като опция една на друга. Това съобщи пред медиите Валери Жаблянов и напомни, че двете обединения и на парламентарните избори, и в миг не са опция от какъвто и да е темперамент.

„ Разнобоят в партиите е обвързван с кадровите назначения в комисиите, които се занимават с контрола в разнообразни области на стопанската система и услугите на жителите, както и с назначението на шеф на Българска народна банка ".

Жаблянов означи, че обстановката, в която България предлага двама претенденти за комисари на Европейската комисия, не е нормална процедура в Европейския съюз, злепоставя България и показва отвод от страна на българските институции да вземат решение по въпроса. Страната ни е злепоставена и от изнасянето на вътрешнопартийни вътрешнокоалиционни, политически разногласия и спорове за решение от представители на Европейската комисия. Това дава благоприятни условия на външни органи да дефинират и в кадрови смисъл българската политика, разяснява още Жаблянов.

По желанието за конституционни промени Жаблянов акцентира, че единственият план е този на Движение за права и свободи, който всъщност задълбочава разделянето сред съдийската и прокурорската общественост в ръководството на делата на правосъдната система. Това, което следим през днешния ден, е част от промяната, прокарана от Христо Иванов, добави той.

Валери Жаблянов още веднъж изрази позицията на „ ЛЕВИЦАТА! ", че присъединяване на България в общоевропейската договорка за снарядите освен няма да помогне на Украйна, освен няма да помогне на българската индустрия, а ще сътвори спомагателни напрежения и спомагателна ескалация на въвличането на България във военния спор. „ ЛЕВИЦАТА! " ще упорства също описите с българско оръжие, което се изпраща в Украйна, да бъдат обществени. Това е процедура във водещите европейски страни, членове на НАТО.
Д-р Цветеслава Гълъбова сложи акцент върху анонса на военния министър Тагарев - че ще образоваме бойни медици и санитари.

„ Българското опазване на здравето има доста сериозен и тежък кадрови недостиг, който в напълно обозримо бъдеще ще докара до колапс на системата. Ние може да разкриваме лечебни заведения на всяка крачка, само че медицината е била е и постоянно ще остане клинична работа с болния човек, а за един болен човек би трябвало различен човек, който да го лекува. Българското опазване на здравето е тежко болно от недостиг на фрагменти. Ние не намерихме време сили и средства да приготвяме фрагменти, които да мотивираме да остават в страната. Сега очевидно този проблем доста бързо е намерил своето решение и хора. Аз не мога да приема, че българските жители и изключително тези, които са в по-труднодостъпните региони, които нямат достъп до съответно и качествено опазване на здравето, са по маловажни от протичащото се на фронта. Българското държавно управление, българския парламент би трябвало да се грижат първо за българите и българските медици ".

Румен Петков означи тревогата на обстоятелството, че се засекретяват описите с военна помощ за Украйна и напомни прогнозата на „ ЛЕВИЦАТА! ", че към фронта ще замине и комплексът С-300 и „ всичко, което имаме ", съгласно казаното от Тагарев.

„ Не е обикновено посланикът на Украйна да излезе по малкия екран и да разгласи типовете въоръжение и муниции, които желае Украйна, а ние да не споделям какво им даваме. И никой не потърси сметка на този дипломат. Това е неуспех на контраразузнаването - някой е изнесъл строго секретна информация я дал на друга страна за това с какво поставя българската войска. Втората тежка фраза на служителя на министерството на защитата Тодор Тагарев е, изтъквам буквално - „ фокусът се измести, новият фокус е коалиция F-16 ". И тук е отговорът на въпроса - за какво нашите самолети, които сме платили, ги няма в България. България е във войната ".

Мая Манолова изрази разбиране, че без значение от опитите на ръководещите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, това е коалиция, ръководена от съдружното ръководство на Кирил Петков и на Бойко Борисов. И прикани водачите на ПП-ДБ да признаят чистосърдечно обединението си и да сключат, както е реда, съдружно съглашение.

„ Така е и с бутафорията, наречена правосъдна промяна, очевидци сме през днешния ден по какъв начин Кирил Петков, Христо Иванов, Бойко Борисов и Делян Пеевски договарят за това по какъв начин да бърникат конституцията и на ужким да вършат правосъдна промяна, до момента в който в това време промяната си върви в цялостен ход. И до момента в който те се изговарят в Народното събрание, Висшият правосъден съвет ще избере новия основен прокурор. Предупредихме за това, заради тоталната липса на ангажираност към законодателния развой, Продължаваме промяната и Демократична България пропуснаха да трансформират и една запетая в Закона за правосъдната власт, откакто понижиха болшинството, с което беше заменен Гешев от 17 на 13 и оставиха всички съществуващи текстове по този начин, че да може този върховен правосъден съвет да си ги ползва както си желае по прилика.

Предупредихме, че ще стартира, тя стартира, процедурата по желание на основен прокурор, до края на месец юли ще бъдат направени оферти за нов основен прокурор, а на 26 и октомври процедурата ще завърши с избор на нов основен прокурор. Чухме, че правосъдният министър от ПП-ДБ няма да прави свое предложение по този начин, че хората, които избраха Гешев, хората, които смъкнаха Гешев, хората, които назначиха Сарафов за краткотрайно изпълняващ, ще изберат идващия основен прокурор и авансово можем да се обзалагаме по какъв начин ще се споделя той. Просто тъй като тези хора имат право да предлагат и те ще гласоподават ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР