Лео Кадели, който се самолегендира като невероятен благодетел и рицар

...
Лео Кадели, който се самолегендира като невероятен благодетел и рицар
Коментари Харесай

Съденият за трафик на хероин албанец Лео Кадели – поредният измамник ала „Хелп Карма”?

Лео Кадели, който се самолегендира като необикновен покровител и рицар на положителното, май ще се окаже следващия хитрец, въртящ срамни афери с даренията за изпаднали хора – някакво сходство на злощастните измамници от „ Хелп Карма ”, трансформирали благотворителността в сполучлив персонален бизнес. Все по-обезпокоителни сигнали за активността на Кадели се появяват в общественото пространство, съобщи „ Уикенд “.

Лео водел лицемерен живот и имал личен критерий за всеки човек, който срещал в житейски си път. Това настояват хора, които по една или друга причина са му се предоверили, а по-късно горко са съжалявали за даденото доверие. Подведени и опорочени от неистини, те разкриват в особено основана интернет страница „ Излъгани от Лео Кадели ” истории за излъгани старци, деца, жители в неравностойно обществено състояние, имотни покупко-продажби и събиране на средства за фондацията на проспериращия предприемач, чиито бизнес в действителност никой не знае какъв е.

Те недоумяват по какъв начин сериозен мъж, на междинна възраст, може да разгласява на страниците си сърцераздирателни истории и да се хвали по какъв начин оказва помощ на бедстващите, само че в това време да ги ругае, псува и наскърбява, когато ги среща онлайн, да ги гони от домовете им, да изяснява, че неговият Господ нямал общо с техния и по този начин нататък.

Сред пострадалите от своеволията му имало даже донори, които го „ напуснали с 200 ” щом разбрали, че е двуличник, който гледа само личните си облаги. Стотици хора са в шок от добре работеща скица – изпаднали в неволя българи били настаняване в жилища, ремонтирани с даренията, събрани от Кадели. След 3 години били изгонвани и принуждаване да си търсят нов покрив, тъй като благодетелят им продавал къщите на цени, двойно и тройно по-високи цени от закупените.

„ Човекът блокира всеки, който му задава неуместни въпроси в групата му във Facebook „ Приятели помагайте ”, тъй като очевидно крие нещо. Знае се, че преди години е съден за трафик на хероин, приказва се, че над него има чадър, тъй като се познава с хора от властта, с прокурори, юристи. Въобще, имал свои хора на всички места. Никой не можел даже с перце да го допре.

Изключително е остроумен и рисков, само че зад усмивката му се крият куп дяволи. Работи по доста странна скица. Набира дарения за градеж на жилища сякаш за нуждаещи се. Настанява ги в тях. Задължително ги кара да се снимат дружно и разгласява сълзливи постове. Но минават 2-3 години и им демонстрира вратата. Продава жилището и не излиза наяве какво се случва с парите.

Правили сме му скрити записи. Пазари се, увърта, дава обещание, парадира с познанства. Къде да покажем тези записи и дали са доказателство за измамите му?! На всички ни е ясно, че няма по какъв начин един албанец, който изяснява, че е израснал в беднотия и огромната му фантазия била да яде филия с лютеница, внезапно да се замогне ненадейно и да стане надали не милионер.

Реклама

Официално не работи нищо, само че върти огромни суми, строи, купува, продава, владее животите на много небогати българи, които сами попадат в клопката му, тъй като не могат да се грижат за себе си.

На всички в групата ни прекипя от следващата му идея – закупуване на апартамент за 90 000 лв., който да бъде употребяват от двама братя – единият неработоспособен за живеене. Момчетата се свързали с Кадели чрез интернет страницата му. След седмица той ги посетил онлайн.

Запознали се, разказали му премеждията си, снимали се. После артистът от сериала „ София денонощно ” разгласил фотосите им и почнал да събира средства с техните лица за своята фондация. Момчетата си мислели, че Лео ще ремонтира жилището им и ще останат да живеят в него. Той обаче желал да ги реалокира в бъдещия апартамент.

Отказали да се местят, тъй като били привикнали да са там, където са израснали – покрай Монтана. Лео водел със себе си няколко момчета, които по традиция се влачели с него из страната. Той заплашил братята, че нищо няма да направи за тях, в случай че не се реалокират в жилището в столицата. Натъртил на обстоятелството, че са неблагодарни и си заслужават мизерията. В отговор те споделили, че Господ гледа и всичко ще му се върне някой ден.

На финала обяснил: „ Да, само че моят Господ е друг от вашия. Вижте моят Господ – добре пребивавам. Вижте в този момент вашият Господ – харесва ли ви по какъв начин живеете? ”. После си тръгнал, дружно със свитата си. Историята не свършва до тук. Лео снимал бащата на децата, който бил пияч и съден от тях за домашно принуждение. Пред камерата той споделил, че децата му са отпадъци.

Сами виждате за какъв интелигентен и прозорлив човек приказвам, които с пари прави чудеса, но по този начин изопачи историята измежду почитателите си във фейсбук, че всички оплюха децата. Той се изкара воин. Каза, че са го изгонили като куче с камъни ”, написа жена, която дълго време е била в поддръжка на благотворителността на Лео, само че от известно време е мощно разочарована. Дамата се тормозила, че той може да й навреди по някакъв метод, в случай че застане пред медиите, тъй като в действителност имал мощни връзки, а и парадирал с познанства в подземния свят.

Тя и още няколко други будни жители снимали клипове с острия език на албанеца, който не си поплювал и псувал, когато нещо не му изнасяло. Притесненията идвали от обстоятелството, че в миналото той бил съден за разпространяване на хероин. Фондацията му разполагала с няколко буса, които непрестанно били в придвижване. Обикаляли всички прилежащи страни и никой нямал концепция какво вършат, когато вървят в чужбина. Имало хора, които се тресели от боязън пред Лео.

Хитрият албанец-благотворител в интернет имал един имидж, само че в живота – напълно различен. Той си падал по скъпите коли, мотори, къщи, пътешествия, като се представял за непретенциозен човек с още по-скромни благоприятни условия. Очевидци настояват, че карал кола за 300 000 лв., без да има публично и един ден трудов стаж и без да е ясно какъв бизнес в действителност има.

Отделно битуват подозрения по какъв начин се харчат парите на донорите. Каузата за братята Иво и Андрей, които в миналото работили на градежи в София, например  събрала хиляди донори. Проблемът им по този начин и не бил решен…

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР