Лековита вода в село Добрич, Димитровградско, вече повече от четиридесет

...
Лековита вода в село Добрич, Димитровградско, вече повече от четиридесет
Коментари Харесай

Чудеса има! Вълшебна вода лекува нашенци вече 40 години

Лековита вода в село Добрич, Димитровградско, към този момент повече от четиридесет години лекува болките на хора от цяла България. Аязмото тече в локална къща и оказва помощ при болести на очите, неплодородие, кожни проблеми и какви ли не други болки, кълнат се хора, съумели да се допрян до него.

Чудотворната течност била открита от баба Василка през 1970 година година. Малко преди този момент дамата имала оракулски сън, в който светиите Йоан Златоуст, Василий Велики и Григорий Богослов ѝ се явили. Те ѝ обяснили, че преди шест века на мястото, където в този момент е домът ѝ, се е намирал храм.

След това тримата светии заръчали на женицата да стартира да копае в земята към къщата си, до момента в който от нея бликне вода. За самата течност те разказали, че потича от свещена планина, извисяваща се в невидимия свят, и заръчали на Василка да я раздели на три. Старицата послушала съветниците си и почнала да копае, до момента в който в действителност потекла вода.

След това благодарение на водопроводчиците я пуснала да тече през три разнообразни чешми – едната носела шанс на младите и ги дарявала с плодовитост, а другите две помагали при кожни болести и проблеми с очите.

 Аязмо

Щом чешмите в дома на Василка проработили, славата им се разнесла из целия Димитровград, а по-късно из всички краища на страната. В къщата на старицата почнали да прииждат всевъзможни хора, надявайки се да се изцерят с вълшебната вода. Добричлийката, от своя страна, приемала всеки задушевно и му пособия с каквото може.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР