Изпълнителният директор на Исторически парк Ивелин Михайлов смая журналиста Мартин

...
Изпълнителният директор на Исторически парк Ивелин Михайлов смая журналиста Мартин
Коментари Харесай

Ивелин Михайлов уплаши Карбовски: Ще има покушение срещу мен

Изпълнителният шеф на " Исторически парк " Ивелин Михайлов смая журналиста Мартин Карбовски, като съобщи, че против него ще бъде осъществено нападение.

Карбовски го пита дали има оръжие.

Той показва, че има не 25, както първо споделил на конференция, а 28 оръжия.

" Това са ловни пушки. Аз съм ловец плюс късо нарезно оръжие имам револвер. Като бизнесмен има много хора, които като бизнесмен желаят нещо неприятно да ми създадат. Не. Това ми е за самоохрана. Да и действително ше има нападение против мен. Кога е не го знам, само че на мафията, вие знаете, когато бръкнеш в манджата и далаверките там, аз в един регион не им давам да има мафия и това е нещо, което тези хора ги побърква. 

Преди няколко седмици стана ясно, че Михайлов стои и зад събарянето на радиозавода във Варна.

Инвестиционните проекти са на мястото на някогашния радиозавод във Варна да бъде издигнато сити – град в града, сподели на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на „ Исторически парк “ АД Ивелин Михайлов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пред публицистите той категорично отхвърли обвиняванията към сдружението, отправени от блогъра Симон Милков и показа проектите за терена на някогашния цех.

Михайлов посочи, че зоната е към 45 декара.

Планираната застроена повърхност е близо 200 хиляди квадратни метра. Сградите ще бъдат с друга височина, едната от които ще бъде 33-етажна, изясни Михайлов.

По думите му в региона ще има детска градина, бизнес здания, както и хотел.

 

Идеята е да се направи сити – център за финанси и развиване, да стартира Варна да се развива в посока Девня, добави предприемачът.

 

Той посочи, че компанията има позволение за срутване на някогашния радиозавод, само че занапред капиталовите планове ще бъдат показани пред общинската администрация на града.

По думите му, в случай че планът бъде утвърден, вложенията в него ще надвишават 400 милиона лв..

Михайлов разяснява още, че община Ветрино има единствено изгоди от „ Историческия парк “ в Неофит Рилски.

По думите му кметството получава съществени суми от налози, също така сдруженията, регистрирани в селото, постоянно оказват помощ с каквото могат, в това число при поправки на детски заведения и църкви.

Михайлов уточни, че активността на компанията се ревизира прецизно, тя постоянно заявява и заплаща налозите си, а поради изказванията си Симон Милков ще бъде даден на съд.

Вярвам в законите и желая всичко да става съгласно разпоредбите, добави предприемачът. Той позволи, че една от аргументите за изказванията против него, е регистрацията на партия „ Величие “ за присъединяване в европейските и предварителните парламентарни избори. Михайлов уточни още, че защото усеща напън, е сезирал интернационалните служби, без да посочи кои.

Той не отхвърли, че има към 25 огнестрелни оръжия, само че акцентира, че множеството са ловни пушки и всички се съхраняват съгласно условията на закона.

Според обява в " Капитал " Ивелин Михайлов основава силови структури във Ветрино с две организации.

" Пазителите " и " Български левент " са забележимата част от военизирането на парка. Невидимата е трупането на оръжие. Два обособени вътрешни източника на " Капитал " дефинират общността като фракция - затворена група от хора със свои лични правила и отричащи формалната държавна власт. Те прибавят, че след началото на войната в Украйна през 2022 година Ивелин Михайлов е изискал от всички членове да си изкарат позволение за владение и носене на огнестрелно оръжие и дружно с това е почнало интензивно закупуване на оръжие, високопроходими коли, техника за връзки и военни камиони. Според тях задачата е територията да бъде бранена, в случай че бъде сложена под риск.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР