Лекарят по китайска медицина Анна Сий Голд и докторът и

...
Лекарят по китайска медицина Анна Сий Голд и докторът и
Коментари Харесай

Учени обясниха ползата от вечерния секс

Лекарят по китайска медицина Анна Сий Голд и докторът и съветник по съня Нилонг ​​Вяса обясниха по какъв начин тъкмо вечерният секс въздейства върху качеството на съня. Те описаха за това в изявление за онлайн изданието на InStyle, представено от jenata.blitz.bg.

Експертите изброиха всички изгоди от интимността вечер. Според тях има директна връзка сред секса и нарасналата унесеност след него. Експертите цитират научни проучвания, които демонстрират, че сексът и мастурбацията могат да работят успокояващо, да работят като леко средство за сън и даже да облекчат безсънието.

Лекарят по китайска медицина и експерт по сън Анна Сие Голд изясни, че появяването на унесеност след фамилиарност се дължи на хормони - оргазмът предизвиква производството на пролактин, серотонин, допамин и окситоцин.

„ За доста хора комбинацията от тези хормони провокира възприятие на дълбока еуфория, възприятие на мира и вследствие на това предпочитание да подремнат “, изясни доктор Голд.

На собствен ред доктор Вяса добави, че сексът ще ви помогне да спите добре, даже и да не постигнете оргазъм. Според него най-голямата спънка за пълноценния сън е многото стрес, само че в процеса на фамилиарност нервността си отива, понижават и равнищата на кортизол, което способства за заспиването. В този случай същият резултат може да се реализира посредством вървене, прегръдка, целувка, йога или медитация.

В умозаключение доктор Голд разясни, че до момента в който за множеството хора сексът има удобен резултат върху съня, за някои има противоположен резултат.

„ Тъй като допаминът и серотонинът провокират възприятие на еуфория, някои може да се усещат доста бдителни и енергични след кулминационната точка. Но тази категория хора по предписание избира утринния секс пред вечерния “, заключи тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР