Лекарят, който извърши сърдечна операция на лидера на Северна Корея

...
Лекарят, който извърши сърдечна операция на лидера на Северна Корея
Коментари Харесай

Китай потвърди: Ким е във вегативно състояние

Лекарят, който извърши сърдечна интервенция на водача на Северна Корея Ким Чен Ун, не съумял да приключи операциите в точния момент, защото ръцете му треперели. Това заяви пред японското списание Shukan Gendai източник от медицинските среди на Китай.

Според него водачът на КНДР, по време на скорошно пътешестване из страната, се почувствал зле и бил откаран в най-близката болница с цел да му бъде оказана здравна помощ. В същото време в Пекин било изпратено искане за даване на екип от квалифицирани лекари.

Състоянието на Ким Чен Ун било толкоз заплашително, че те не могли обаче да чакат. Наложило се слагане на стент на сърдечните кръвоносни съдове и интервенцията била поверена на локален доктор. Уточнено е, че тази интервенция не е комплицирана и може да завърши за към една минута.

Според източника хирургът бил толкоз угрижен, че ръцете му безусловно треперели. Освен това той не е имал опит с сходни интервенции при пациенти със затлъстяване. В резултат на това му били нужни към осем минути, през които севернокорейският водач е „ минал във вегетативно положение “.

Вечерта на 25 април в китайската обществена мрежа на Weibo се появи известие от заместник-директора на хонконгската телевизия HKSTV за гибелта на главата на Северна Корея Ким Чен Ун. Тя сподели, че е получила информация от " доста почитан източник ".

Също по този начин беше обявено, че Ким Чен Ун напусна Пхенян поради риска да се разболее от ковид и се намира в плажна вила на брега на Източнокорейския залив в Японско море. По-късно наоколо до курортния град Вонсан бе видян трен, който евентуално принадлежи на севернокорейския водач.

Спекулациите за здравето на Ким Чен Ун започнаха, откакто пропусна празника за рождения ден на Ким Ир Сен на 15 април. Четири дни преди този момент политикът участва на съвещанието на държавното управление, след което не се появи на обществено място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР