Военно-политическият наблюдател от групата Информационна съпротива“ Александър Коваленко е убеден,

...
Военно-политическият наблюдател от групата Информационна съпротива“ Александър Коваленко е убеден,
Коментари Харесай

Военният експерт Александър Коваленко: Руснаците са много близо до поставянето на абсолютен рекорд по загуби

Военно-политическият наблюдаващ от групата " Информационна опозиция “ Александър Коваленко е уверен, че до края на настоящия месец май съветските сили ще слагат връх по лични загуби, които ще надвишават опциите им да компенсират тази " бездна “. По думите му третата седмица от месеца завършва и към този момент се появяват явни и евентуални записи за загубите на съветските войски, предава УНИАН, представена от " Фокус ".

" Очевидно е, че този месец съветските сили ще имат безспорен връх по загуби на персонален състав, който ще надвиши 30 000 души или техния междинен месечен мобилизационен капацитет. Вероятно май ще бъде първият месец, през който обезщетенията на загубите по подразделенията няма да бъдат изведени на нула, камо ли на плюс, и първи път от доста време ще мине на минус “, счита специалистът.

Според него руснаците са " доста покрай безспорен връх “ по артилерийски загуби, което се дължи на приемането на муниции за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и активизирането на контрабатарейната битка.

" Вероятно този месец също ще бъде подложен връх за заличаване на моторни транспортни средства, които, отчасти или изцяло, в подразделенията на съветските войски започнаха да заменят бронираните бойни машини и затова се извеждат по-често на бойното поле. Всъщност май дава обещание да бъде доста ефективен. Но най-важното е, че това е първият месец, който в действителност може да докара до минус по доста индикатори за компенсиране на загубите, а освен във връзка с личния състав “, предвижда анализаторът.

В същото време Коваленко признава, че ВСУ към момента имат проблеми, по-специално с непълен брой оръжия и ненапълно, непропорционално доставяне на части с муниции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР