Министър-председателят Димитър Главчев нареди спешна проверка във връзка с информация

...
Министър-председателят Димитър Главчев нареди спешна проверка във връзка с информация
Коментари Харесай

След инцидента с автомобил на НСО и загинал: Димитър Главчев разпореди спешна проверка на асфалтирания път

Министър-председателят Димитър Главчев подреди незабавна инспекция по отношение на информация за асфалтирана част от път в региона на Аксаково , където неотдавна се случи тежка злополука с автомобил на Националната работа за защита /НСО/. Проверката е предоставена на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова.

Целта на инспекцията е да се откри повода за случая и да се потърси отговорност от лицата, взели решението за асфалтирането на този сектор от пътя. Премиерът Главчев упорства за писмени пояснения от министър Коритарова в най-кратки периоди, както и оферти за санкции за виновните лица.

След случая стана ясно, че и двамата водачи, взели участие в злополуката, имат прегрешения в предишното. Комисар Мария Ботева от „ Пътна полиция “ изясни, че тези прегрешения не са свързани директно с сигурността на придвижването . Например, водачът на НСО е бил глобяван за превишена скорост, само че превишенията са били минимални и са регистрирани четири такива случая.

По отношение на знака „ Стоп “, за който се твърдеше, че водачът на НСО не е видял, комисар Ботева посочи, че първичният оглед демонстрира, че знакът е подложен на вярното място . Тя също по този начин удостовери, че всички коли на НСО имат нужните документи и минават механически прегледи. Автомобилът, взел участие в злополуката, също е бил изправен и имал годна застраховка „ Гражданска отговорност “.

Премиерът Главчев упорства за бързо и дейно следствие на аргументите за злополуката и за отговорност от страна на лицата, взели решението за асфалтирането на пътя. Това ще помогне да се предотвратят сходни произшествия в бъдеще и да се подсигурява сигурността на пътищата в страната.

Кирил Петков: Назначиха ми защитата поради опасност за живота

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР