Секциите, в които ще гласуват незрящи лица на територията на

...
Секциите, в които ще гласуват незрящи лица на територията на
Коментари Харесай

В 11 секции в Кюстендилско ще гласуват незрящи лица

Секциите, в които ще гласоподават незрящи лица на територията на Кюстендилска област са единайсет. По една такава секция ще има във всяка община, като в Кюстендил и Дупница те ще бъдат по две.

За тях ще бъдат направени описи с Брайлова писменост. Това стана известно след работна среща по отношение на организацията на изборния развой в Кюстендилска област, която се състоя в Областната администрация в града с представители на Районната изборна комисия (РИК) и ангажираните с изборите институции. 

Ще има и демонстрационно гласоподаване с машини, а графикът ще бъде редуциран от ръководителя на РИК Венцеслав Механджийски. Вчера дойдоха четири демомашини, сподели пред Българска телеграфна агенция Механджийски.

Сформиран е щаб за вота на 9 юни за да се обезпечи публичен ред и дейно противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите, споделиха от полицията в Кюстендил.

Директорът на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” комисар Светослав Георгиев изясни, че е обезпечено 24-часово дежурство, правят се и инспекции в секционните комисии. До този миг са тествани наличните електрически генератори за зареждане при вероятно спиране на главното електрозахранване. По данни на общините в региона, са обезпечени паравани и урни, оповестени са изборните описи. Нови 125 урни за вота са купени в Кюстендил.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР