Лекарка и медицинска сестра са признати за виновни за документно

...
Лекарка и медицинска сестра са признати за виновни за документно
Коментари Харесай

Глоби за лекарка и медицинска сестра, мамили НЗОК с фалшиви документи

Лекарка и здравна сестра са приети за отговорни за документно закононарушение от Добричкия областен съд, оповестиха от пресцентъра на Апелтивната прокуратура във Варна. И.С. и Д.Р. са освободени от наказателна отговорност и на всяка от тях е наложено административно наказване - санкция в размер на 1000 лв., по предложение на държавното обвиняване.

Според обвинителния акт лекарката и здравната сестра през януари 2017 година са изготвили и попълнили регистрационни форми за непрекъснат избор на практикуващ доктор от името на седем поданици на Генерал Тошево без тяхното познание и единодушие. С регистрационните форми двете желали да потвърдят пред Националната здравноосигурителна каса, че съществува правно отношение сред доктор и пациент, разясняват от Апелативната прокуратура.

Изготвената в хода на следствието съдебно-графологична експертиза е посочила, че положените подписи в рубрика " обезпечено лица " в регистрационните форми не са положени от пациентите, чиито данни са вписани. Според вещото лице - графолог, в показаните подписи се откриват детайли от подписа на една от обвинените - Д.Р.

Общопрактикуващата лекарка И.С. подхванала по-нататъшни дейности за напредване на документите към Регионалната здравноосигурителна каса, въпреки да била чудесно осведомена, че те не са подписани от пациентите с желанието да сменят персоналния си доктор, а от здравната сестра, допълват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Решението на Окръжния съд, което удостоверява акта на Районния съд в Добрич, не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР