Лекари-убийци, които пробутват ментета, вместо скъпоструващи лекарства на свои пациенти

...
Лекари-убийци, които пробутват ментета, вместо скъпоструващи лекарства на свои пациенти
Коментари Харесай

Адът „България“: Лекари-убийци печелят от смъртта на онкоболни

Лекари-убийци, които пробутват ментета, вместо скъпоструващи медикаменти на свои пациенти с онкологични болести, попаднаха в клопката на журналистическо следствие, които сподели друго, изродено лице на България, каквато никой от нас не желае и да познава.

ЗА КАКВА ТЪРГОВИЯ СЪС СМЪРТ СТАВА ДУМА

Един пациент с онкологично заболяване, почнал на първо време лекуването си в чужбина с лекарствения артикул „ Кейтруда “, а по-късно траял лечението си в наша болница, забелязал през последните месеци, че след вливанията на същия лекарствен артикул липсвали присъщите признаци – изнемощялост, уморяемост и изтощение.

И не виждал присъщите мехурчета в системата при съществуването на лекарство. Така пациентът почнал да се съмнява, че при някои вливки не се използа лекарството „ Кейтруда “.

Споделил това със брачната половинка си. Но тя възкликнала: „ Ти си вманиачен! Как ще се случи такова нещо?! “ После пациентът споделил това със собствен другар – доктор. И той му споделил същото. А по-късно мъжът почнал да се съмнява в своите чувства и усещания.

До мига, в който схванал, че организирам журналистическо следствие по тази злокобна тематика. Дойде при мен, показа подозренията си, но… аз не му споделих, че е вманиачен.

Така стартира текста на тв легендата Валя Ахчиева за лекари-убийци, които печелят на гърба на хора сред тоя и оня свят…

Реклама

Заради ужаса омбудсманът Диана Ковачева е подала сигнали до няколко институции, които да разплетат кошмарната спекулация, платена с цената на човешки животи.

Ето какво заяви Ковачева в своя фейсбук:

Cезирах основния прокурор Иван Гешев, служебния министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев и вр.и.д. шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) доктор Йорданка Пенкова във връзка журналистическо следствие и тъжби за нарушени права на пациенти с онкологични болести и компрометирането на тяхното лекуване.

Става въпрос за следствието на Валя Ахчиева „ Пътеводителят: Търговия със гибел? “, в което се твърди за порочна скица за неприлагане на онкоболни хора на скъпоструващи медикаменти, заплащани от НЗОК, и неналичието на ефикасен надзор, за което желаех инспекции.

Подчертах, че опцията използването на пациент на скъпоструващ лекарствен артикул, и заплащането му от Националната здравноосигурителна каса да бъде регистрирано повече от веднъж в Системата за верификация на медикаментите, без това да бъде проследено и да последва реакция от контролните органи, основава действителни предпоставки лекарствени артикули на процедура да не бъдат приложени, с което не просто жестоко се нарушават права на жителите като пациенти и здравноосигурени лица, а и е допустимо да се стигне до телесно увреждане или гибел.

Обърнах внимание на сериозността на изнесените изказвания, тъй като се отнасят за изключително уязвима група, каквито са онкоболните пациенти, за които е решаващо навременното и дейно лекуване.

Посочих още, че с изключение на съответните случаи с лекарствения артикул, обект на журналистическото следствие, неналичието на ефикасен надзор основава основателни терзания, че изнесеният в предаването случай не е индивидуален и посочената скица е допустимо да се ползва и за други скъпоструващи лекарствени артикули, от което да произтекат извънредно неподходящи последствия в здравната сфера на безграничен брой лица.

Подчертах, че в случай че при онкологично болен пациент не е приложено животоспасяващото лекарство или лекуването му бъде прекратено и не е завършено съгласно лекарското наставление, съществува действителен риск това да има съдбовен край за него.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР