Легендата за Кървавата Мери е стряскала не един и двама

...
Легендата за Кървавата Мери е стряскала не един и двама
Коментари Харесай

Зловещите женски призраци

Легендата за Кървавата Мери е стряскала не един и двама в продължение на доста десетилетия. Призракът на Кървавата Мери преследва тези, които са се осмелили да я повикат.

Според една от легендите Кървавата Мери е била магьосница, която е пиела кръвта на дребни момиченца, с цел да наподобява постоянно млада. Тя била изгорена на клада и проклела всеки, който повика духа ѝ, да загине от ужасна гибел.

Тази легенда обаче се базира на същинска история от XVI век – британската кралица Мария Първа пиела кръв от момиченца, с цел да остане повече време млада, а жаждата ѝ за убийства била пословична. За няколко години тя заповядала да бъдат изгорени живи към 400 души, а тя постоянно участвала на изтезанията.

За да се извика духът на Кървавата Мери, съгласно градските митове, би трябвало да се застане пред огледало и да се повтори три пъти името ѝ.

Очевидци настояват, че тя може да се види в огледалото в разнообразни облици – като обгорена остаряла жена или като млада хубавица.

 Дух

Не е добра концепция да се вика Кървавата Мери, тъй като тя носи злощастие. Има случаи на хора, които са влезнали в лудница откакто са я видели в огледалото.

Друг фамозен фантом е Дама Пика. Тя се намира в царството на мъртвите и в случай че бъде извикана, тя постоянно си отмъщава на този, който е нарушил спокойствието ѝ.

Тя може да открадне душата на човек и да го остави единствено с физическото му тяло, настояват осведомени с легендата. В такива случаи човек не се трансформира външно, само че престава да изпитва обич и да се радва на живота.

За да бъде извикана Дама Пика, би трябвало върху огледало да се нарисува стълба и да се извика името на призрака три пъти. Според легендата тя ще слезе по стълбата и от огледалото ще влезе в нашия свят.

Да се вика Дама Пика е огромен риск, тъй като тя може да нанесе на човек физическа щета. Има случаи, в които хората, повикали Дама Пика, са били задачите в синини, а призракът е изпочупвал всичко в помещението.

Дама Пика въздейства негативно на хората, тя може да накара човек да стигне до мисли за самоубийство или да убие домашните ви любимци, като събори тежък предмет върху тях.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР