Легендата на българския футбол Любослав Пенев бе сред специалните гости

...
Легендата на българския футбол Любослав Пенев бе сред специалните гости
Коментари Харесай

Любо Пенев с неочаквана медийна изява

Легендата на българския футбол Любослав Пенев бе измежду специфичните посетители на мача сред Валенсия и Реал Мадрид в неделя вечер, като даде изявление за локалното издание " Ел Десмарке ".

" Малко мачове са минали от началото на сезона, само че виждам напълно друг тим на Валенсия. Този тим в действителност е доста сериозен и по-добър от предходните години. В отбора има доста футболисти, които бяха тук и в предходни сезони. Затова споделям, че тимът е по-добър. Важно е да има и опитни играчи. Надявам се Валенсия да продължи по същия път и им искам доста шанс през сезона ", сподели Пенев, който сега е без работа, откакто се раздели с ЦСКА след единствено няколко мача този сезон.

Пенев е легенда на Валенсия като футболист и има 226 мача и 101 гола за 6 сезона в тима, преди да премине в Атлетико Мадрид. Той бе треньор и на " Местая ", като води дублиращия тим на Валенсия през сезон 2017-2018, само че напусна единствено след няколко мача, защото се кандидатира за президентския пост на БФС. Постъпката му тогава не бе разбрана от управлението на клуба, които ясно обявиха, че той би трябвало да реши какъв да бъде - треньор или началник.

" Няма лесни мачове. Това го споделям като треньор и футболист с доста интернационалните мачове. Всеки тим би трябвало да извлича оптималното от футболистите, с които разполага ", приключи Любо Пенев

Любослав Пенев разкри и желанието си скоро да работи като треньор в Испания.

" Имам концепция за смяна на ситуацията, на шампионата. В Севиля съм, тъй като целият ми щаб е от тук. Моят помощник е от Севиля, отговорникът за здравната активност е от тук. Рехабилитаторът и нитруционистът - всички са испанци. Дойдох да ги видя и да виждам някои мачове ", призна Пенев пред " Ел Десмарке ".

" Преди 2 месеца завърших с ЦСКА. Изпълнихме задачите си - спечелихме Купата, класирахме се за евротурнирите. Това, което желая в този момент, е да стартира нов план, ново предизвикателство. Обичам да работя доста - и преди като футболист, и в този момент като треньор. Чувствам се съвършено квалифициран за състезание като испанското ", не скри експертът.

" Стилът на моите тимове? Обичам да играем пред вратата на противника. Разбира се, това не всеки път е допустимо и е нужно да умееш да се защитаваш, да играеш на контраофанзива. Футболът и обстановките в него доста бързо се трансформират. Трябва да умееш да четеш добре играта ", счита Пенев.

" За момента нямам оферта, само че ще пристигна. Треньори се търсят когато и да е - не като футболисти единствено през лятото и зимата ", добави Пенев.

" Харесва ми и моят Атлетико Мадрид и актуалният тим на Чоло Симеоне. Много е значимо един треньор да има нужното успокоение и поддръжката на управлението, както Симеоне. Понякога нещата на един треньор се получават бързо, различен път му би трябвало повече време. Но в случай че работи съзнателно, нещата ще се получат ", има вяра Любо Пенев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР