Легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев не

...
Легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев не
Коментари Харесай

Христо Бонев: Не съм на себе си, такъв като Иван няма да се роди

 Легендарният Иван Вуцов си отиде на 79 година
Легендата на българския футбол и Локомотив Пловдив Христо Бонев не скри тъгата си след тежката вест за Иван Вуцов, който умря тази заран на 79-годишна възраст.

" Дълбок реверанс пред паметта на Иван! Такъв като него няма да се роди. Не съм на себе си. Загубих доста непосредствен човек, другар и съидейник. Той беше неповторим във всяко едно отношение. Като футболисти се засякохме малко, само че по-късно пътищата ни са се преплитали доста пъти. Иван бе индивидът, който бе най-близо до мен в акцията за класиране на Световното състезание през 1998 година.

Той поемаше множеството удари, нито един път не ме съобщи. Мина много време оттогава и хората надали си спомнят какъв брой размирна бе ситуацията в националния тим, а и в българския футбол изобщо. Имаше протести, избрани играчи бяха употребени като маша за силови групировки. Вуцов с доста такт и когато трябваше неотстъпчивост успяваше да опази национала от външни въздействия, с цел да мога аз по-спокойто да работя с момчетата.

Като шеф на БФС при Иван Славков, Иван Вуцов вършеше цялата оперативна работа. И то в най-смутните времена. Негова е огромната заслуга футболът ни да мине през тази ера. Не е инцидентно, че след него нямаме класиране за огромно състезание.

Поднасям моите най-дълбоки съболезнования на Меги, Велислав, Руслан и цялата фамилия Вуцови! ", показа пред " Марица " Зума.

Ръководството на Левски пък се сбогува с легендата на българския футбол Иван Вуцов, публикувайки в формалния си уебсайт мощни думи по адрес на " синята " легенда:

" Скръбна новина покоси цялата левскарска общественост тази заран. На 79 години си отиде легендата на българския футбол Иван Вуцов.

Големият футболист и треньор напусна този свят на 79 години, откакто през последните години боледуваше.

Роден на 14 декември 1939 година в Габрово, той стартира да играе в локалния Янтра. Докато е в казармата носи екипа на пловдивския Ботев.

През 1960 година минава в ЛЕВСКИ, където остава до 1969 година Има записани 213 срещи за състезание с 4 маркирани гола, 41 мача за купата на страната и 60 интернационалните срещи. Шампион на България с ЛЕВСКИ през 1965 и 1968. Печели купата на страната през 1967 година За " А " националния отбор има 24 участия, а за " Б " националния отбор и младежкия народен тим е изиграл по 2 мача. Носил е екипите още на Янтра (Габрово), Ботев (Пловдив) и Академик (София).



Участва на Световното състезание в Англия през 1966 година Като старши треньор управлява ЛЕВСКИ 5 сезона - 1974/75, 1975/76, 1977/78, 1978/79 и 1979/80. През този интервал печели шампионската купа (сезон 1978/79) и 2 пъти купата на страната - 1976 и 1979 година

Под негово управление ЛЕВСКИ отстрани Аякс Амстердам за Купата на Уефа и доближава до четвъртфинал с Барселона през 1976 година,където съумява да запише победа с 5:4. Бил е треньор още на Спартак (Варна), Славия (София), Локомотив (Пловдив), Хайдук (Сплит) и националния тим на България. Класира страната ни на международните финали в Мексико през 1986 година, където стигаме до осминафинал и отпадане от тима на домакините.

Пенсионира се през 2004 година като изпълнителен шеф на БФС.

Ръководството, футболистите и чиновниците на ПФК ЛЕВСКИ изричат откровените си съболезнования пред околните и приятелите на огромния Иван Вуцов.

Ние в никакъв случай няма да те забравим!

Почивай в мир, шампионе! "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР