Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно пред NOVA

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори ексклузивно пред NOVA
Коментари Харесай

Стоичков на 56: ЦСКА си е ЦСКА, преживяхме най-трудното! Да сте чули от г-н Ганчев да иска пари от държавата?

Легендата на българския футбол Христо Стоичков приказва извънредно пред NOVA точно на 56-ия си рожден ден. Камата засегна тематиката с ковид, връзките в фамилията си, както и ЦСКА.

„ Чувствам се както и предходната година – благополучен, щастлив и здрав. Това е по-важно. Отмина тежка година, всичко беше затворено. Отново се отвори път, започнахме да вършим филми, интервюта”, сподели Камата.

„ В началото прегледах доста неща към имунизациите. Интересувах се от доста доктори, направих допитвания, държах връзна с нашите доктори в България. Имах имунизация, ходил съм по Африка. Вие мислите, че аз Христо Стоичков, ще бъде нерешителен да си постави ваксина. Сложете си, предпазете си от тази пандемия. Рано или късно ще свърши. Загубихме доста близки, тъй като не имаме вяра на никого. Има експерти, които се занимават с това. Кой естествен човек ще направи ваксина, която няма да е положително за човешкото тяло. Имам 3 ваксини. Взимам и други лекарства. Това са неща, които би трябвало да използваме. Ако имам терзание, мислиш ли, че ще си сложа ваксина? Обаждал съм се под дърво и камък и знам защо става въпрос. Ако нямах ваксина, не знам какво щеше да стане, когато ме хвана. Изкарах го доста леко, дори не го усетих. Ако не мислиш за теб, няма по какъв начин да мислиш за другия. Аз нямам другар, който не се е ваксинирал. Ако не е имунизиран, не може да стои до мен. Не мога да позволи да ме болести. Кои са тези съперници? Това си е техен персонален проблем. Аз не се меся в техния живот. Преди 10-12 години вървях доста по Африка и съм си бил ваксини. Нещо да ми има? Искам да пътувам, да знам, че когато седна някъде, няма по какъв начин да заразя различен. В България има огромни експерти, в Барселона познавам доктори, във Франция… За мен това, което те споделят, е”.

„ Цифрите в никакъв случай не са ме плашили. Живея през днешния ден за през днешния ден. Понеделник, сряда, петък гол. За мен 7 и 8 февруари са едно. На 7 имам празник с Марияна. С един патрон, два заека. С Марияна продължаваме толкоз години дружно. Две дъщери и внучка, няма какво повече да желаеме. Животът е едно колело. Не е мъчно да имаш Стоичков в дома си. Много е елементарно. Знаем какво би трябвало да прави всеки един у дома. Никога не съм се напивал, да съм имал проблеми. Не е минавало през мозъка ми ръка да подвигна. Ако нещо стане, излизам, с цел да ми отмине. За мен няма по-голямо благополучие от това да се подкрепяме един различен. Тя огледа моите деца, възпита ги. Винаги сме били задружни. Много пъти са пробвали да разбият моето семейство. Шансът е нулев. Горд съм, че това, което имам като семейство и зад тила, то е тяхно”, продължи той.

„ Уважение и взаимни отстъпки. То няма взаимни отстъпки, тъй като нито аз, нито тя сме налагали да се вършат. Аз от дарове съм обсипан доста. Най-големият подарък е когато дребната Мия ме прегърне. Това ми е на мен подаръкът. Не съм доста по подаръците. Обичта и уважението го оценявам много”.

„ В последните 8 години в специалността съумях да трансферира този хъс. Спечелихме шест Златни глобуса. Направих филм с Баджо, Буфон. Моето другарство не е трофеи, не е Златна топка. Моето е другарството. На който и да звънна, постоянно ми се дава отговор. Сам си мисля въпросите, само че има хора, които преправят някои неща. Аз няма по какъв начин да мешам фамилния живот. Това е персонално пространство, би трябвало да се почита. Всеки, който се интересува, да върви да си пита. Моето почитание към индивида, който интервюирам е доста по-голямо от един въпрос. Имам две фантазии - да направя изявление с Майкъл Джордан и Тайгър Уудс. Имах огромна фантазия, само че за жалост с един случай Коби Брайънт почина. Направили сме път за Джордан и Уудс. Рафа Надал си ми е у дома. С него ще е доста скоро. И това изявление ще го докарам до нашата телевизия. Рафа е извънреден състезател. Познавам го от доста дребен. Това, което реализира с Федерер и Джокович, няма по какъв начин да бъдат надминати”.

„ ЦСКА си е ЦСКА. Червеният дух в никакъв случай не ни е напускал. Преживяхме най-трудното. Сега очкавам да се направи нов стадион. За какво ти е нов Национален стадион? Дай на тези, които имат и помогни с каквото можеш. Мисля, че до края на март и ММС, и останалите да кажат „ Да”. Да сте чули от господин Ганчев да желае пари от страната? Други желаят пари. Ок, ще махна едно дърво и ще посадя пет. Допускаме тези " зелените " да си вършат каквото искат”, разгласи Стоичков.

„ В нито един пост в политиката не се виждам. В годините Иван Славков искаше да ме прави президент на БФС. Аз съм подредил живота си. С какво да оказа помощ? Името не храни спортиста. Трябва да се върнат спортните учебни заведения. Трябва да се върнат надпреварите сред класовете, сред учебните заведения. То го няма зародиша, по какъв начин да искаш да стане международен първенец. Спортът не влече децата. В Маями има единствено един тунел, доста бързо го минавам. Кой тунел? От политика не се греша и не желая да се греша. Хората са ги избрали, в случай че не го защитат, си отиват. Идват други”.

„ Пет пъти станах първенец на Испания, шест гола на Световно състезание. Годината е хубава. Стрес нямам. Да проличава да съм уплашен. Обичайте си, уважавайте се, ваксинирайте се. Не се тормозете. Благодаря за пожеланията”, приключи легендата на българския футбол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР