Страните членки на НАТО са дълбоко обезпокоени от неотдавнашните атаки,

...
Страните членки на НАТО са дълбоко обезпокоени от неотдавнашните атаки,
Коментари Харесай

НАТО заяви, че руските хибридни атаки се засилват на територията на страните-членки на алианса

Страните членки на НАТО са " надълбоко обезпокоени " от неотдавнашните офанзиви, за които те упрекват Русия и които засегнаха Чехия, Естония, Германия, Латвия, Литва, Полша и Англия, се споделя в оповестено през днешния ден изказване на алианса, представено от Българска телеграфна агенция.

" Тези случаи са част от засилваща се акция от действия, които Русия продължава да прави в Евро-атлантическия район, в това число на територията на съюза и посредством медиатори ", написа в текста.

Европейските служби за сигурност през последните седмици разкриха редица действия, които съгласно тях съставляват съветски шпионаж, като да вземем за пример шпионска мрежа в онлайн медия, разрушена от чешки следователи, което накара управляващите в други страни също да стартират следствия.

Европейски медии също по този начин оповестиха за член на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", който бе упрекнат, че е получил пари от проруски медиен уебсайт. Политикът отхвърли обвиняванията.

Страните членки от НАТО дадоха обещание да " продължат да заздравяват " устойчивостта си против сходни офанзиви и да ползват инструментите си за " противопоставяне и опълчване на съветските хибридни действия ".

" Действията на Русия няма да откажат съдружниците от поддръжката им за Украйна ", се прибавя в изказването на НАТО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР