Легендарният английски нападател Гари Линекер се надява да види поне

...
Легендарният английски нападател Гари Линекер се надява да види поне
Коментари Харесай

Линекер призова: Някои да си признаят, че са гейове!

Легендарният британски нападател Гари Линекер се надява да види най-малко един състезател от Висшата лига, който да разкрие хомосексуалните си пристрастености по време на Световното състезание в Катар, с цел да изпрати мощно обръщение към страната хазаин, където хомосексуалността остава закононарушение.

Голмайсторът на Мондиал`86 в Мексико - Линекер, сподели, че познава двама гей играчи от Висшата лига, допълвайки, че те са били „ доста близо “ да разкрият нетрадиционната си полова ориентировка.

" Би било ужасно, в случай че един или двама от тях се разкрият по време на Световното състезание. Би било необикновено. Знам сигурно, че някои от тях са били доста близо да се разкрият и са обмисляли това. Има двама, които познавам, само че явно не е моя работа да споделям кои са ", сподели Линекер.

Световното състезание по футбол стартира на 20-ти ноември в Катар, страна, в която половата интензивност сред лица от един и същи пол се санкционира със седем години затвор или даже гибел посредством ликвидиране с камъни за мъже-мюсюлмани съгласно шериата.

Тази седмица шефът на организационния комитет на Световното състезание в Катар Насер Ал Хатер се опита да даде гаранции на ЛГБТ общността, че ще бъдат добре пристигнали на шампионата, само че очевидните опасения остават и мнозина се тормозят за своята сигурност.

Капитанът на Англия Хари Кейн даде обещание да носи лента OneLove по време на шампионата, даже и да е неразрешена от ФИФА.

Джейк Даниелс от Блекпул от Чемпиъншип и австралиецът Джош Кавало от Аделаида Юнайтед са най-известните играчи, разкрили гей ориентацията си досега

" Повечето ги е боязън. Страх от незнайното, допускам. Може би се тормозят какво могат да си помислят съотборниците им, макар че евентуално към този момент знаят ", сподели още Линекер.

Той добави, че е отхвърлил опцията да взе участие в тегленето на жребия за Световното състезание през април в символ на митинг против догатките за корупция при избирането на домакина за шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР