Легендарната индианска принцеса Покахонтас и любимият й – английският тютюнев

...
Легендарната индианска принцеса Покахонтас и любимият й – английският тютюнев
Коментари Харесай

Намериха църквата, в която се е венчала Покахонтас

Легендарната индианска принцеса Покахонтас и обичаният й – британският тютюнев плантатор Джон Ролф са се венчали в черква в Джеймстаун, Съединени американски щати, настояват археолози.

Те са намерили остатъци от църквата, където двамата влюбени са дали брачните си клетви. Джеймстаун е първото непрекъснато британско населено място в Новия свят.

В дребната църквичка дъщерята на вожда на племето Похатана и англичанинът са се венчали напролет на 1614 година, което отбележило началото на осемгодишното помирение сред жителите на колонията и индианците.

Бракосъчетанието било записано писмено в писмо, написано от сър Томас Дейл, губернатор на Вирджния, и изпратено в Англия през юни същата година.

Дейл пишел, че дъщерята на вожда се е омъжила за британски благородник, като освен това разбирала, че главната причина за този брак е стремежът за помирение сред англичаните и индианците.

През 1610 година жителят на британската колония Уилям Стрейчи, който живеел в Джеймстаун, разказва църквата като доста светла и украсена постоянно със свежи цветя.

Това била първата същинска черква, издигната от англичаните в Джеймстаун, и съумяла да се резервира цели 10 години. Първите мисионери, които пристигнали в Америка през 1607 година, отслужвали службите си под корабно платно, което закачали на дърво.

Археолозите открили, че останките от планове от тях храм са в действителност част от църквата, в която се е венчала Покахонтас, по четирите гроба, които разкрили в централната част. Там били погребвани представители на локалния хайлайф.

Според археолозите гробовете принадлежат на първия духовник в Джеймстаун Робърт Хънт, на капитан сър Фернандо Венмън, на основен сержант Питър Вин и на члена на първия съвет на колонията капитан Габриел Арчър.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР