Ландо Норис с Макларън записа най-добро време в последната свободна

...
Ландо Норис с Макларън записа най-добро време в последната свободна
Коментари Харесай

Ландо Норис най-бърз в последната тренировка

Ландо Норис с Макларън записа най-хубаво време в последната свободна подготовка за Гран При на Австралия, трети кръг от международния шампионат във Формула 1.

Сесията беше прекъсвана на два пъти поради произшествия на водачите на Астън Мартин – в края на първата половина тежка злополука направи Себастиан Фетел, а по-малко от 5 минути преди края се удари и Ланс Строл и автобус дирекцията реши да не рестартира тренировката. И двамата са невредими, само че колите им са със съществени провали, изключително тази на Фетел.

Фетел се удари с висока скорост след излизането от завой №10 и присъединяване му в квалификацията през днешния ден е под въпрос.

Норис реализира време 1:19.117 минути с меките сликове, Шарл Леклер с Ферари приключи втори, на 0,132 секунди, а трети остана Серхио Перес с Ред Бул – на 0,148 секунди.

Световният първенец Макс Верстапен записа зрелищно завъртане, откакто излетя от предпоследния завой и се оплака по радиото за проблеми с салдото в първия и последния бранш. Всички опити на Макс с меките сликове да запише бърза обиколка през днешния ден бяха несполучливи и той приключи тренировката на 7-о място, на 0,692 секунди от Норис, като времето му беше реализирано със приблизително твърдите гуми.

Веднага зад него остана Люис Хамилтън с Мерцедес, като 7-кратният международен първенец е на 0,779 секунди от Норис. Британецът излетя един път от пистата, само че се върна през зоната за сигурност, като той направи единствено две серии с меките сликове и една със приблизително твърдите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР