Кюстендил ще изгради фотоволтаичен парк на общински терен от около

...
Кюстендил ще изгради фотоволтаичен парк на общински терен от около
Коментари Харесай

Наш град с амбициозен проект за енергия от слънцето

Кюстендил ще построи фотоволтаичен парк на общински терен от към 200 декара, разгласи кметът Петър Паунов, представен от БНР. Ще бъде оповестена покана към заинтригувани вложители за сключване на контракт.

Същевременно още преди Нова година беше оповестено, че са утвърдени над 20 общински здания, на чиито покрив ще се построяват фотоволтаични системи.
-->
Избраният терен за фотоволтаичния парк е в местността Сабеславица в землището на село Горна Гращица - с повърхност 186 декара. До 22 февруари в деловодството на Общината искащите да построяват обекта могат да подадат документи за присъединяване.

Кметът Паунов разясни: " Водещи ще бъдат цената на правото на градеж, срокът на осъществяване, инвестицията, несъмнено, обществените придобивки, които ще бъдат за общината и жителите. Изключително значим план. Това е терен, който няма по какъв начин да стане аграрни, камениста е почвата, това е теренът, на който щеше да се построява цех за изгаряне на боклуци. "

В края на предходната година кметът разгласи, а Общинският съвет взе решение за пускане на процедурата, за създаване на цех за слънчеви панели върху терен от 50 декара в землището на близкото с. Жиленци. В бъдещото дружество ще работят към 100 души, а в началото в този вид произвеждане ще бъдат подготвени 150 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР