Курсът на щатският долар остава относително стабилен спрямо основните световни

...
Курсът на щатският долар остава относително стабилен спрямо основните световни
Коментари Харесай

Доларът запазва позиции спрямо главните световни валути

Курсът на щатският $ остава релативно постоянен по отношение на главните международни валути по време на форекс търговията в четвъртък сутринта.

Еврото се задържа над границата от $1,09, покрай над 12-месечния връх от $1,1075, доближат на 14 април, защото политиците на Европейската централна банка приканиха за по-строга политика.

Към 10:35 часа българско време общата европейска валута нараства във връзка с американската с 0,02% и се разменя на пазара на равнище към $1,0959 за едно евро против $1,0956 в края на последната сесия.

Стойността на единната европейска валута по отношение на японската е 147,59 йени спрямо 147,60 йени за едно евро в сряда.

Британската лира стерлинг се търгува за $1,2429 спрямо $1,2439 за един паунд през предходния ден на търговия.

Едно евро коства на пазара през днешния ден сутринта 0,8816 паунда против 0,8809 паунда предходния ден.

Обменният курс на $ е 134,52 йени против 134,73 йени в края на предходния търговски ден.

Индексът DXY, който демонстрира цената на щатския $ по отношение на шест съществени международни валути, се намалява по време на търговията с 0,1%. Индикаторът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 валути, падна с 0,12%.

Президентът на Федералната аварийна банка (FRB) на Ню Йорк Джон Уилямс съобщи ден по-рано, че инфлацията в страната към момента е на проблематично равнище и централната банка ще предприеме ограничения за нейното понижаване.

Шефът на Федералния запас на Сейнт Луис Джеймс Балард също сподели по-рано тази седмица, че поддържа по-висок лихвен %, до момента в който сътрудника му от Атланта Рафаел Бостик вижда ново покачване с 25 базисни пункта, преди да спре цикълът на повишаване.

Пазарите сега правят оценка към 86% късмет за нарастване с четвърт пункт на разноските за заеми от Фед през май, написа Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР