Курсантки съдят свой началникПолковник Джампаоло Кати твърди, че е невиненКавалеристът

...
Курсантки съдят свой началникПолковник Джампаоло Кати твърди, че е невиненКавалеристът
Коментари Харесай

Секс тормоз в италианската Военна академия

Курсантки съдят собствен шеф
Полковник Джампаоло Кати твърди, че е почтен

Кавалеристът снимал скритом задните елементи на възпитаничките си

За наказване - почистете гениталиите на конете! - тази заповед проглушавала постоянно в последно време ушите на курсантките във Военната академия на Италия в град Модена. Издавал я началникът на Конната база в най-престижното висше военно учебно заведение на Апенините - полковник Джампаоло Кати. Който пращал бъдещите офицери в пола да обгрижват интимните елементи на поверените им жребци и при най-малката неточност, позволена в часовете по езда, при боравене с инвентара, при неприятен външен тип или при забавяне.

Освен това полковникът обичал да снима скритом задните елементи на възпитаничките си, а когато въпросните телесни дадености били стегнати и закръглени - карал притежателките им да му сервират заран кафето. Понякога началникът стигал и до нескопосани полови подмятания, казвайки на курсантките изключително от Южна Италия, че били доста “знойни ”.

“Сексизъм, морално принуждение, воайорство, хулигантство, унижения и тормоз във Военната академия в Модена ”, гърмят от два дни “Кориере каузи сера ”, “Република ”, “Стампа ” и другите авторитетни италиански всекидневници. В обширни дописки вестниците акцентират, че полковник Джампаоло Кати се е отнасял по предписание извънредно жестоко освен към курсантките, само че и към курсантите, които наказвал при провинения с тежки физически извършения, с отнемане от градски отпуск, отвод на свиждания с близки, родственици и другари, даже с командироване в общовойскови поделения.

В речника му за другарство преди всичко изпъквали обидите, отново със полови и интимно-телесни отенъци, чиято цел била да унищожат самочувствието на посветилите се на защитата на страната девойки и младежи. Накрая няколко от тях не издържали на върлия тормоз, оплакали се на началника на академията военачалник Давиде Скалабрин и откакто се уверил в изказванията им посредством вътрешна инспекция, срещнал със случая гражданската прокуратура в Модена и военната във Верона.

Военната академия в Модена е висше образователно заведение, където твърдостта кове и строгостта е предписание, само че да се стига до корист с власт, закани и обиди, принуждение против личността и тормоз на полова основа, е неприемливо - настояват магистратите в направения от тях обвинителен акт. Като обвиненият към този момент е единствено един - 45-годишният пълководец на Военния конен център на Академията в Модена полковник Джампаоло Кати.

Самият той твърди, че е почтен, само че прокуратурата наподобява е повярвала на недоволствата освен на унижените курсанти, само че и на разпитаните сержанти - ковачи и коняри. И в този момент се чака полковникът да бъде пратен на съд - стъпка, която ще нанесе много тежък удар върху имиджа на влиятелната Военна академия в Модена и на въоръжените сили на Италия като цяло.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР