Купуването на подходящ фризер е много важно от гледна точка

...
Купуването на подходящ фризер е много важно от гледна точка
Коментари Харесай

Как да замразите плодове и зеленчуци във фризера

Купуването на подобаващ фризер е доста значимо от позиция на зимнината. Все повече хора избират да замразят зеленчуци във фризера като тип зимнина.

За това е значимо, когато го избирате, да се съобразите с няколко неща. Първото, което би трябвало да прецените, е размерът му, който би трябвало да е съгласно вашите потребности.

На второ място, би трябвало да се уверите, че фризерът, който купувате, е енергийно ефикасен, с цел да не трупате ненужно огромни сметки за електричество.

Това може да стане като обърнете внимание на етикета, означаващ потреблението на електрическа енергия и други запаси, които се слагат върху всеки апарат.

Най-ефективни са уредите от клас А, а най-неефективни надлежно са тези от клас G. Модерните фризери употребяват по-малко от 25% от силата, изразходвана от тези, създадени преди 15 години.

CFC, наименуван още хлоро-флуоровъглерод, е газ, който преди е бил необятно употребен като охлаждащ сътрудник. Вече обаче не се използва заради вредите, които нанася на озоновия пласт. Сега се употребяват обаче други охлаждащи сътрудници, които не вредят на озоновия пласт, само че за жалост способстват за парниковия резултат.

Все повече производители стартират да употребяват естествени газове като изобутана (R600A) за охладители. Те са за предпочитане от екологична позиция, защото не оказват нездравословно влияние върху озоновия пласт и върху световното стопляне.

 Как да замразите плодове и зеленчуци във фризера

Повечето фризери поддържат температура от – 18C ° и имат опция за бързо заледяване при – 26C°. Бързото заледяване разрешава свежата храна да резервира оптимално количество от потребните си субстанции.

Препоръчително е да поддържате уреда на непрекъсната температура, тъй като всеки градус под 18 усилва разноските за електричество с 5%.

Ако сте решили да замразите във фризера плодове, гледайте да са добре узрели, само че не презрели. Замразените плодове могат да се употребяват в естествен тип, след топене, под формата на компот, желе, конфитюр, сок или като заряд и декорация за сладкиши.

В взаимозависимост от това, защо ще се употребяват след това, плодовете се замразяват в захарен сироп или без захар. Желателно е ягодите и малините за декорация на торти да се наредят върху паница и да се замразят авансово за 1-2 часа, след което се опаковат. По този метод те резервират формата си.

Опаковайте плодовете в полиетиленови торбички. За плодовете в сироп най-подходящи са пластмасовите съдове.

Подходящи за заледяване за всички зеленчуци, които се употребяват варени, печени или пържени. Неподходящи

за заледяване са краставиците, зелените салати, репичките и лукът. Неподходящи са също по този начин недозрелите или презрелите зеленчуци.

Подготовката изисква да ги почистите, измиете, нарежете на късчета и бланширайте зеленчуците. Бланширането е доста значимо, защото по този метод се резервират цветът, усетът и витамините в продуктите.

За пакетиране се употребяват торбички от полиетилен. Оформете продуктите на плоски правоъгълни пакети, с цел да пестите място. За някои зеленчуци като спанак, ситно нарязан праз и други са подобаващи и пластмасовите съдове. Порциите не трябва да надвишават 1 кг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР