Криминално проявеният Венцислав Дамянов-Боксьора от софйското село Световрачене вероятно е

...
Криминално проявеният Венцислав Дамянов-Боксьора от софйското село Световрачене вероятно е
Коментари Харесай

Рашков заподозря, че висши кадри в МВР са разпъвали чадър над селски бабаит

Криминално проявеният Венцислав Дамянов-Боксьора от софйското село Световрачене евентуално е бил покровителстван от служители на реда, а може би даже от управлението на Министерство на вътрешните работи. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков ден откакто Дамянов бе задържан за следващ път.

" Тези лица, които видяхме на фрагменти, снимани от жители – на побоища, на принуждение, на грозни подиуми, на хулигански прояви, са осъществявани, явно, под чадър на полицейски чиновници, не изключвам – на някой от управлението на Министерство на вътрешните работи. Защото е разумно да се одобри, че сходни видове, бих ги нарекъл, са употребявани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво пояснение по какъв начин е допустимо години наред нарушители от подобен темперамент да тормозят българските жители в тези обитаеми места и никой да не предприеме дейности ", съобщи той.

Преди два дни Министерство на вътрешните работи провежда огромна акция в селото. Причината – Нова телевизия сподели по какъв начин Дамянов от години бие и тормози хората, само че против него не се взимат никакви ограничения. Срещу мъжа през годините е имало 15 каузи за разнообразни закононарушения. Той обаче е предпазен очевидец на прокуратурата. Според пострадалите от побоищата му самият той се хвалел, че го пази проверяваща полицайка.

Едва след репортажите Дамянов бе задържан. Прокуратурата стремително му образува две каузи. Но всичко това не изяснява дългогодишното безучастие.

В петък Рашков съобщи, че е отстранил шефа на Второ РПУ в столицата, на чиято територия попада Световрачене. Министърът изясни, че той не може да не е знаел, че има такива хора. Рашков изясни, че е взел отношение и по един чиновник, чието име е било упоменато, намеквайки за проверяващата полицайка.

" Не изключвам, в случай че постъпи информация и за други полицейски чиновници, които са създавали чадър върху тези престъпно проявени лица, да се наложи да взема и други такива ограничения ", сподели Рашков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР