Крилото на ЦСКА 1948 Георги Русев коментира пред колегите от

...
Крилото на ЦСКА 1948 Георги Русев коментира пред колегите от
Коментари Харесай

Георги Русев: Симпатизирам малко или много на Левски

Крилото на ЦСКА 1948 Георги Русев разяснява пред сътрудниците от " dsport " идния дуел с Левски. Той приказва и за юношеските си години на " Георги Аспарухов ".

Класирахте се за финала на Купата. Какви са страстите, поотшумяха ли пристрастеностите към този момент?

- Емоцията е доста приятна, когато ще играеш край. За мен е първи, в историята на клуба също е първи. Емоциите утихнаха, обикновено е, тъй като следва тежък дуел и мислим за него към този момент. До Купата има още няколко седмици, тъй че, когато му пристигна времето, ще мислим за нея.

Вече изцяло съсредоточени ли сте за идния мач с Левски?

- Да, несъмнено, знаете, че това ще е директен дуел за третата позиция, тъй че извънредно значим дуел, който би трябвало да вземем.

Има ли някакви задни мисли в главите ви за финала за Купата или не поставяте приоритет на някой от двата шампионата?

- Не слагам приоритет, тъй като и двата шампионата са директно свързани с присъединяване ни в евротурнирите идващия сезон, тъй че са от еднообразно значение.

Ти си младеж на Левски, какви са спомените ти от Герена и по-специални ли са срещите със " сините "?

- Винаги вардя положителни мемоари към Левски за това, което са ми дали като младеж. Симпатизирам малко или доста на този тим, на техните почитатели, само че въпреки всичко съм футболист, част съм от ЦСКА 1948. Трябва да съм на 100%, дори не на 100%, а на 200%, тъй като знаете какво е Левски за България и постоянно е по-приятно да вкарваш на грандовете и да се представяш добре против тях.
 Найденов: Три финала против Лудогорец! Какъв сезон единствено!
Найденов: Три финала против Лудогорец! Какъв сезон единствено!

Щастлив е

Може би има някаква символика, че в първия кръг играхте против Левски, плейофите също стартирате против тях. Тогава точно ти вкара победния гол за триумфа с 1:0, стимулиран ли си и в неделя да им вкараш, или най-важна е успеха, а кой вкарва е без значение?

- По принцип най-важно е тимът да завоюва, само че би ми било прелестно още веднъж да отбележа против Левски, само че най-важно е да се поздравим с трите точки, тъй като те ще ни изстрелят на една добра позиция да приключим на трето място.

По-важен ли е идният мач от останалите, имайки поради, че вие сте трети, те са четвърти и при победа значително си гарантирате бронзовите медали?

- Със сигурност този мач е по-голям, не че другите не са, всеки мач е значим, само че този мач предвид на цената му и на класирането е най-важният от плейофната фаза, тъй като ще се отдалечим на 8 точки и с оставащи 4 дуела ще са ни наложителни единствено 4 точки, с цел да сме трети.

Ако нещо не се обърка, би трябвало да играете в европейските клубни шампионати, на теб ще ти е за първи път. Искаш ли пробив до групите на Лига на конференциите или по-скоро предпочиташ да те виждат от някой задграничен клуб и да направиш трансфер, а за какво пък не и двете едновременно? Цялостно смяташ ли, че имате силите с още няколко попълнения да атакувате груповата фаза?

- С оглед и на този състав, който сме сега, считам, че можем да се оправим и да се класираме за Лигата на конференциите. Доста тимове от по-малки футболни страни, каквато е нашата, се класират и даже съумяват да се показват добре. Базел победи Фиорентина с 2:1, а ЦСКА имаше даже опция да ги в профил преди по-малко от година. Винаги е допустимо, има време да мислим дотогава, по-късно ще мислим за тези мачове.

След края на сезона за теб няма да има отмора, в случай че получиш повиквателна за националния тим на България, по какъв начин виждаш обстановката там, тръгнахме доста тежко в квалификациите за Евро 2024?

-Нека първо да получа повиквателна от старши треньора, по-късно ще го мислим. Изминалите два мача сигурно не ни бяха най-хубавите, само че би трябвало да продължаваме да работим и да се подвигаме, тъй като няма различен път.

Смяташ ли, че съотборникът ти Ивайло Чочев ще задържи преднината си и ще стане голмайстор на шампионата?

-Сърдечно се надявам да го направи, тъй като това би облагодетелствало тима до края на сезона. Дори да не стане голмайстор, прави необикновен сезон и му поисквам единствено здраве и триумф отсега нататък.

За край, кой е тимът, за който постоянно си мечтал да играеш и в случай че имаш опция да избереш единствено един от най-големите футболист, без значение от предишното или сегашното, с който да играеш в един тим, кой би бил той?

-За тим не мога да кажа, аз съм експерт въпреки всичко. Искам да играя в някое от огромните шампионати, в някой от топ тимовете. Както виждате, има в Шампионска лига миланско дерби на полуфиналите, Реал Мадрид против Манчестър Сити, има и доста други тимове, които са огромни и са го потвърдили. Колкото до футболист, с който бих желал да играя, може би ще прозвучи малко необичайно, само че бих желал да играе с Дани Алвеш, аз да съм пред него, той да е десен бек, аз да съм дясно крило, щеше да ми е доста прелестно, в случай че имах тази опция.
 Янчев преди мача с Левски: Гоним си третото място, а Купата е приоритет
Янчев преди мача с Левски: Гоним си третото място, а Купата е приоритет

" Искаме максимума "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР