Ален Хубулов стана европейски шампион до 23 години в Баку

...
Ален Хубулов стана европейски шампион до 23 години в Баку
Коментари Харесай

Ален Хубулов - Майстор на спорта и голяма надежда на България

Ален Хубулов стана европейски първенец до 23 години в Баку през вчерашния ден. Той получи златния си орден под звуците на българския химн. ТОПСПОРТ Ви среща с надарения герой.

Ален Вадимович Хубулов е роден на 15 юни 2001 година във Владикавказ, Северна Осетия, Русия. Той се състезава в свободния жанр, занаятчия на спорта. Бронзов медалист за България от Европейското състезание през 2024 година. Шампион на Русия по свободна битка през 2022 година и бронзов медалист от съветското състезание по свободна битка през 2023 година. Ален също по този начин е бронзов медалист от Световното състезание за юноши и Европейското състезание, медалист от шампионатите в памет на Иван Яригин и Сослан Андиев. Състезава се в тежка категория до 125 кг. Член е на тима на ЦСКА.

Хубулов е роден и живее във Владикавказ, първият му треньор е Едуард Багратович Хубаев. Тренира и под управлението на заслужения треньор на Руската федерация и Република Южна Осетия - Анатолий Хазбиевич Маргиев. Баща му - Вадим Хубулов, е занаятчия на спорта на Съюз на съветските социалистически републики, ученик на школата по свободна битка в Южна Осетия.

За първи път той взе сребро в тежка категория до 97 кг. като младеж - през април 2018 година, на съветския шампионат по свободна битка в Смоленск и затвърди резултата през август същата година на Европейското състезание в Италия, печелейки бронз като част от съветския младежки тим. На идната година той зае трето място на Световното състезание за юноши в Талин.

Ален получи купата Майстор на спорта през септември 2021 година. През декември 2022 година InterMat сложи Хубулов на 1-во място в съветската ранглиста за свободен жанр за мъже в категория до 125 кг. На 5 януари 2023 година става първенец на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР