Кремъл заяви, че очаква Украйна да признае настоящата ситуация и

...
Кремъл заяви, че очаква Украйна да признае настоящата ситуация и
Коментари Харесай

Русия към Украйна: Приемете исканията ни!

Кремъл съобщи, че чака Украйна да признае актуалната обстановка и да одобри настояванията на Москва, съобщи Асошиейтед прес.

Запитан дали Русия чака Украйна да направи териториални отстъпки, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че " Москва чака да бъдат признати нейните претенции и да бъде разбрана същинската обстановка, която съществува де факто ".

Русия преди този момент е отправяла претенции Украйна да признае съветския суверенитет над Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 година и да признае независимостта на подкрепяните от Русия сепаратистки райони в Източна Украйна, напомня АП. По време на диалози през март украински чиновници споделиха, че статутът на Крим и сепаратистките райони може да бъде разискван по-късно, само че през последните седмици те втвърдиха позицията си и обявиха, че съветските военни би трябвало да се изтеглят до регионите, в които бяха, преди Москва да стартира нашествието в Украйна на 24 февруари.

Пред кореспонденти през днешния ден Песков сподели, че " Киев би трябвало да признае де факто обстановката и просто да я оцени трезво ". Войната, която Русия стартира на 24 февруари, към този момент навлезе в четвъртия си месец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР