Кремъл съобщи днес, че Владимир Путин очаква обявяването на официалните

...
Кремъл съобщи днес, че Владимир Путин очаква обявяването на официалните
Коментари Харесай

Путин още не бърза да честити на Байдън

Кремъл заяви през днешния ден, че Владимир Путин чака оповестяването на формалните резултати от президентските избори в Съединени американски щати, с цел да честити на спечелилия, защото успеха на Джо Байдън е оспорвана от Доналд Тръмп, съобщи Франс прес.

" Смятаме, че е вярно да изчакаме формалните резултати от състоялите се избори. Бих желал да напомня, че президентът Путин неведнъж сподели, че ще почете избора на американците, какъвто и да е той ", сподели пред публицисти представителят на съветското президентство Дмитрий Песков, съобщи Българска телеграфна агенция. Путин поздрави Тръмп за успеха му през 2016 година малко повече от час, откакто прогнозите на американските медии го оповестиха за победител. Песков добави, че тогава не е имало правосъдно оборване на резултата.

За разлика от множеството страни по света, Китай, Русия, Мексико и Бразилия не са честитили на Байдън. Тръмп отхвърли да признае успеха на противника си, оповестена в събота, заявявайки, без да приведе доказателства, че е имало измами в интерес на демократа, и че ще прибегне до правосъдни дейности против тях. Председателката на съветската централна изборна комисия Ела Памфилова през днешния ден застъпи същата теза и сподели, че гласуването по пощата в АЩ е оставило " големи пространства " за вероятни изборни измами. Според Памфилова системата за гласоподаване по пощата в Съединени американски щати би разрешила по-специално неведнъж гласоподаване, загуба на " нежелани " бюлетини и увеличение на броя на гласовете, " подадени " от умряли лица.

Гласуването по пощата, подложено на критика от Тръмп като средство за машинация, тази година се усили доста поради пандемията от ковид. Откакто Москва беше упрекната в интервенция в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година в интерес на Тръмп, руско-американските връзки непрестанно се утежняват. Американският милиардер постоянно е отричал да се е възползвал от съветска помощ, както и Путин отхвърля Русия да му е пособия макар заключенията на американски проверяващи, довели до наказания против Русия.

Избирането на Джо Байдън рискува да усили в допълнение напрежението, защото някогашният вицепрезидент на Барак Обама постоянно е обещавал повече неотстъпчивост в връзките с Москва, до момента в който Тръмп не криеше възхищението си от съветския президент, отбелязва Агенция Франс Прес. Според Песков Путин е подготвен да работи с всеки президент на Съединени американски щати, а Русия се надява, че със " идващия " ще е допустимо да има разговор и да бъдат контрактувани способи за нормализиране на двустранните връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР