Крайните решения за диетата рядко водят до добър резултат за

...
Крайните решения за диетата рядко водят до добър резултат за
Коментари Харесай

Диетата Пеган комбинира най-доброто от известните режими за хранене

Крайните решения за диетата рядко водят до добър резултат за здравето ни в дълготраен проект. Затова режимът Пеган е основан като щадящ вид, композиция от най-хубавото от няколко диети.

Диетата хибрид е основана от доктор Марк Химан, който дълго време се съветвал с доктори, профилирани във веган режима и други, със познания за палео диетата. На смешка той нарекъл себе си “пеган ”, тъй като непрекъснато менял мнението си за двата режима. От тази игра на думи му хрумнала концепцията за новата диета, която да вземе най-хубавите страни от две от най-известните стилове на хранене.

Веганството е потребно за доста хора, тъй като понижа доста равнищата на хорестерол в кръвта, като отстрани всички храни от скотски източници. За сметка на това, обаче, признатото количество протеин денем доста спада и постоянно хората с проблеми с ниското кръвно налягане се затрудняват да съблюдават диетата.

 Диетата Пеган комбинира най-хубавото от известните режими за хранене

Междувременно палео диетата е насочена към високо наличие на зеленчуци в менюто, в композиция с месо, като не разрешава всевъзможни захари, млечни артикули и бобови култури. За страдание, обаче, редица проучвания демонстрират, че продължителното съблюдаване на този режим, може да докара до проблеми със здравето.

Пеган диетата комбинира двете концепции, като взима единствено положителните страни на диетите и понижа минусите им.

Тя поучава да ядем 75% плодове и зеленчуци, като се стараем да консумираме по-малко храни с високо наличие на захар и въглехидрати.

Останалите 25% от диетата ни може да се състои от месо, само че единствено органично и от високо качество. Препоръчва се млечните артикули да са допустимо минимум, въпреки и да не са изцяло неразрешени. Същото се отнася и за храните с високо наличие на глутен.

 Диетата Пеган комбинира най-хубавото от известните режими за хранене

Забранено е олиото и маслото от всевъзможен източник, като се изключи кокосовото. Преработените храни, богати на нездравословни мазнини също, би трябвало да се заобикалят, като несъмнено, се има поради чипсовете, бързите закуски и готовите десерти.

Едно елементарно предписание, което доктор Химан предлага, е храните, които ядем да са основани единствено от по няколко продукта и с допустимо минимум преправка – колкото по-семпло, толкоз по-добре.

Диетата е ефикасна, тъй като в основата си тя следва основните правила на здравословното хранене, без да не разрешава прекалено много храни. Всъщност тя може да бъде погледната освен като диета, ами като на метод на живот, което съгласно всички експерти е най-хубавото решение, което можем да изберем за диетата си.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР