Кралицата на Бутан – Джетсун Пема, често наричана хималайската Кейт

...
Кралицата на Бутан – Джетсун Пема, често наричана хималайската Кейт
Коментари Харесай

Хималайската Кейт Мидълтън е в очакване на трета рожба

Кралицата на Бутан – Джетсун Пема, постоянно наричана хималайската Кейт Мидълтън, е в очакване на третото си дете. Щастливата вест бе публично обявена от самата Джетсун, която персонално показа вестта на профила си в Инстаграм през вчерашния ден. 
                             

Информация за бременността ѝ се появи за първи път по време на сватбата на принц Хюсеин в Йордания в края на месец май, когато наедрялото коремче на кралицата не убегна от вниманието на медийните наблюдаващи. 

От обявата на кралицата се схваща, че бебето ще се появи на бял свят през есента. 

 
                             

Крал Джигме и избраницата му подписват брак през октомври 2011 година, пет години след възкачването на Джигме на престола. С това хубавицата става най-младата кралица в света все още.

Кралската двойка има двама сина – Гялсей Джигме Намгиал, роден през февруари 2016 година, и Джигме Угйен Вангчук, роден през 2020 г. 
                             

33-годишната Джетсун Пема и 43-годишният крал Джигме са хубав и необичаен образец за същинска и огромна обич. Бракът сред двамата е необикновен за кралство Бутан.

Въпреки дългата традиция на полигамия измежду монарстите на Бутан, крал Джигме Кесар Вангчук, именуван Краля на драконите на Бутан, оповестява обществено желанието си да остане моногамен, правилен на единствената си брачна половинка.



Джигме наследява татко си на трона на Бутан, откакто последният абдикира през 2006 година Тогава младият крал е на 26 години.

Завършва главното си обучение в Бутан, след което продължава в няколко колежа в САЩ и Великобритания. Защитава докторска дисертация по политология в Оксфордския университет. 
                             

 

Пътищата на Джигме и Джетсун Пема се пресичат в Обединеното кралство, където бъдещата му брачна половинка е студентка по интернационалните връзки. Тя произлиза от благородническо семейство. Дядото на Джетсун е бил шеф на една от провинциите на Бутан. Той е бил полубрат на брачната половинка на прадядото на краля.

Днес кралицата се занимава интензивно с щедрост и поддържа организации, свързани с опазването на околната среда и поддръжка за хората с увреждания.

Тази дребна азиатска страна, ситуирана в подножието на Източните Хималаи, сред Индия и Китай, е извънредно забавна както поради колоритните национални носии и антична просвета, по този начин и поради фактът, че е една от най-щастливите страни в света, без значение, че е една от най-слабо развитите страни в Източното полукълбо.

Основната вяра е будизмът, в което може би се крие отговорът за какво щастието господства над всичко там. А с това си достижение Бутан се подрежда на 8-мо място измежду 20-те най-щастливи страни в света. 
                             

 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР