Ковид отделението в "Пирогов" вече е изцяло запълнено. За медицинския

...
Ковид отделението в "Пирогов" вече е изцяло запълнено. За медицинския
Коментари Харесай

В "Пирогов" препълнен с болни с К-19, настаняват ги и в мазето

Ковид отделението в "Пирогов " към този момент е напълно запълнено. За медицинския личен състав там няма никакво подозрение, че това е нов пик на епидемията. Днес на работа там са единствено една сестра и един доктор на промяна. Да поемат грижата за 50 пациенти е на ръба на техните благоприятни условия.

Наложило се токсикологията да отстъпи постройката на ковид-пациентите, с цел да може да са изолирани. И трите етажа на постройката са към този момент цялостни с пациенти.

"Това са, както споделих, три етажа заболели - не е клиника, просто е пригодена за случая. Има заболели даже в мазето ", изясни пред Българска национална телевизия Йонко Йончев, специализант вътрешни заболявания.

Д-р Йончев е единственият дежурен доктор за трите етажа заболели и несъмнено не знае какво е отмора. Той преди малко изписа пациент и леглото му незабавно заема различен.

И лекарят, и единствената сестра на промяна не са в нормалните защитни дрехи. Но и няма към този момент потребност. И двамата са били положителни и имат имунитет. И не са единствените. Голяма част от лекарите тук към този момент имат антитела.

Сестрата е извънредно ангажирана да зареди медикаментите и спринцовките за всички пациенти. Това й лишава повече от два часа. Успява да обиколи всички за час и половина.

А споделят, че денят е релативно спокоен. Повече ги тормозят нощните наряди.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР