Костариканецът Виктор Спига, когото полицията задържа в италианския град Асколи

...
Костариканецът Виктор Спига, когото полицията задържа в италианския град Асколи
Коментари Харесай

Основната версия за убийството на Щерк е ревност: Разследващите

Костариканецът Виктор Спига, който полицията задържа в италианския град Асколи Пичено, е упрекнат за ликвидиране по изключително нечовечен метод на някогашната си другарка Алена Щерк, оповестиха на взаимен брифинг от прокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи. Основната версия, по която работят проверяващите е, че убийството е предизвикано от ревнивост и поради връзката, която са прекратили.

 

Жената беше открита мъртва на 29 май в региона на пречиствателна станция до Батановци край Перник. Убийството най-вероятно е осъществено през нощта на 27-28 май, когато автомобилът на Щерк е засечен да пътува по пътя Перник- Радомир. Установено е, че на 26 май вечерта Алена е била при свои близки, след което се прибира у дома. Предполага се, че действието е осъществено или в гаража, или в автомобила на жертвата. Има доказателства, че тялото й е било превозено в автомобила й, по който е имало кръв, а този автомобил е каран от обвинения - Виктор.

 

По тялото на дамата са открити следи от удари. Касае се за голям брой контузии, несъвместими с живота. По делото работи екип от прокурори. Било е постановено обвиненият да бъде арестуван за период от 24 часа и му е било неразрешено да напуща страната. Той обаче е напуснал България с автомобил към Гърция. Придвижил се е с ферибот до Италия. Още в събота е повдигнато обвиняване против него и е изпратена Европейска заповед за арест. Лицето е арестувано в Италия.

 

Това е следващо ликвидиране на жена, за което е обвинен непосредствен до нея мъж. В края на предходната година за убийството на жена си беше упрекнат 36-годишният Орлин Владимиров. Според проверяващите на 13 октомври той е умъртвил брачната половинка си Евгения в фамилния им апартамент в столичния кв. Лагера. Тялото на жертвата беше намерено край Перник, изхвърлено в куфар. За убийството обвиняване получи и бащата на Владимиров, който му оказал помощ да скрие и изхвърли тялото, настояват проверяващите.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР