Петдесетница е! Отбелязваме рождения ден на Христовата църква.На този ден

...
Петдесетница е! Отбелязваме рождения ден на Христовата църква.На този ден
Коментари Харесай

На Петдесетница - църквата в Куманово търси дарители

Петдесетница е! Отбелязваме рождения ден на Христовата черква.

На този ден Господ Иисус Христос основава църквата си на земята посредством изпращането на Светия Дух. Когато Апостолите се изпълнили със Светия дух,те почнали да славят Бога на всички езици, които до тогава не знаели.Така на Христовите възпитаници била дадена силата да проповядват Христовото обучение на всички нации.

Църквата " Света Троица " в Куманово е осветена през 1832 година. Била е и духовно леговище, и учебно заведение, а през днешния ден се нуждае от помощ. Покривът ѝ тече, гредоредът е прогнил, а носещите стени са напукани надълбоко. От две години църковното настоятелство търси метод за спасяването на храма.

" Имаме конкруктивно решение, което се оказа, че не е задоволително, търсим сега архитекти, конструктори. Хората са православни, вярата крепи човешкия дух, тя и сплотява хората, по тази причина е значимо да се запази ", съобщи Венцислав Филипов, член на църковното настоятелство в с. Куманово.

За да оказват помощ на храма, в Куманово през днешния ден направиха курбан, а всички средства от него ще отидат в дарителска сметка, в която към този момент са събрани близо 11 000 лв.. Местните желаят да запазят църквата си.

" Била е преди нас, ще остане и много след нас. Църквата постоянно е била средище, в селата е била нравствен център, събирала е хората, обединявала ги е, по тази причина е значимо постоянно да има черква в селото ", разяснява Росен Марков.

Търсят се донори, с цел да се укрепят първо основите на храма. Настоятелството ще сложи плоча с имената им, а хората от селото ще оказват помощ и с труд.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР