Корпорацията Inditex, в чието портфолио влизат модните брандове Zara, Massimo

...
Корпорацията Inditex, в чието портфолио влизат модните брандове Zara, Massimo
Коментари Харесай

Собственикът на Zara обмисля временно съкращение на 25 хил. души

Корпорацията Inditex, в чието портфолио влизат стилните марки Zara, Massimo Dutti и Bershka, обмисля краткотрайно редуциране на 25 хиляди души на територията на Испания, съобщи „ Ройтерс “.

Мярката няма да засегне чиновниците от логистиката и индустриалните интервенции, само че евентуално ще се отрази на тези в обектите от веригите магазини на компанията, които сега са затворени. Всички не престават да получават възнагражданията си.

Административният екип на компанията работи от у дома, до момента в който служащите от логистиката работят в понижен състав за обезпечаване на по-голяма отдалеченост сред тях.

Дали ще бъде взето дефинитивно решението, значително зависи от това ще бъде ли удължено изключителното състояние в страната, което все още продължава до 15 април.

Групата Inditex е измежду водачите за бърза мода в международен мащаб, а общият брой на чиновниците ѝ надвишава 175 хиляди.

Испания е една от 4-те най-силно наранени от ковид европейски страни. Броят на инфектираните е близо 20 хиляди, а смъртните случаи надвишиха хиляда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР