Коронавирусна ваксина може да бъде на разположение в Германия до

...
Коронавирусна ваксина може да бъде на разположение в Германия до
Коментари Харесай

Германия: Ваксина може да има до януари 2021 г.

Коронавирусна ваксина може да бъде разполагаем в Германия до началото на 2021 година. Това сподели Клаус Чичутек, началник на Института " Пол Ерлих ", оповестява " Ройтерс ".

Позовавайки се на оптимистичните резултати от първите две етапи на изпитвания с ваксини, разкрити от голям брой фармацевтични компании, и уверения, получени от производителите на медикаменти, Клаус Чичутек предвижда, че имунизацията против COVID-19 в Германия може да стартира още при започване на идната година, само че акцентира, че това евентуално ще бъде обвързано " с избрани условия ", съобщи БНР.

" Ако резултатите от Фаза III на тестванията покажат, че имунизациите са ефикасни и безвредни, първите ваксини могат да бъдат утвърдени при започване на годината, евентуално с условия ", акцентира той. Неговото изявление идва на фона на повишен брой на новозаразени с ковид в Германия, откакто през последното денонощие бяха установени нови 1510 случая на COVID-19, съгласно информация на Berliner Morgenpost. По този метод общият брой на дейните случаи в Германия доближи към 13 700 - най-голям от 14-и май насам. Ситуацията с ковид в страната продължава да се развива в неверна посока, като институтът " Робърт Кох " загатна това особено във вчерашния си отчет, където означи, че 4-дневната степен на възпроизводство на вируса (R-стойност) е оценена на 1,06 пункта, до момента в който 7-дневната R-стойност е оценена на 1,05.

" Отчетените стойности на възпроизводство са към 1 или малко по-високи от средата на юли насам. Според актуалното наблюдаване, това наподобява е обвързвано значително с увеличението на броя на случаите измежду връщащите се от пътувания. Освен това тя е обвързвана и с по-голям брой по-малки огнища и случаи в Германия като цяло, които непрекъснато се усилват през последните седмици след отпущането на ограниченията ", показват от " Робърт Кох ". Всичко това накара и немския канцлер Ангела Меркел да наруши мълчанието си през вчерашния ден, когато тя се изрече срещу по-нататъшно разхлабване на противоепидемичните ограничавания и прикани жителите да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване и хигиена, с цел да лимитират разпространяването на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР