Корнелия НИНОВАГоворите празни приказки, а не искате да подкрепите законите

...
Корнелия НИНОВАГоворите празни приказки, а не искате да подкрепите законите
Коментари Харесай

Говорите празни приказки*

Корнелия НИНОВА
Говорите празни приказки, а не желаете да подкрепите законите на Българска социалистическа партия за мигрантите. Загубихте два часа в политическо говорене, внушения, връщане към службите отпреди години, угриженост за живота и здравето на нашите сътрудници и българските жители. Два часа празни приказки, а сме тук, с цел да свършим избрана работа. Нелегалната миграция и трафикът на мигранти явно е голям проблем. Заля България в последните два месеца. Служебният кабинет има своите отговорности, би трябвало да дава отговор на доста въпроси за какво това е по този начин. Но законодателният орган също има своите отговорности.
Освен с часове да говорите и да употребявате трибуната за политическите разправии, би трябвало да одобряваме закони - по този начин написа в Конституцията и по тази причина е основан Народното събрание. 
Законите, импортирани от " Българска социалистическа партия за България ", които касаят трафик на мигранти, стоят втори месец непокътнати. За следващ път се обръщам към ръководителя на правната комисия Радомир Чолаков с искане тези закони да бъдат придвижени.
В тази система от ограничения, които би трябвало да вземат всички институции в страната, има нещо, което е доста значимо и се споделя предварителна защита. Знаете ли, че тези, които ги залавят като помагачи и каналджии се отървават или с условни присъди, или с административни санкции? Наше обвързване е да променим този закон. 
От мнения на съда и прокуратурата излиза наяве, че тези институции остават с вързани ръце поради в този момент настоящите закони. Казват ни, че поради законите би трябвало или да ги пуснат, или да бъдат условно наказани. Но направиха оферти - да увеличим наказванията, да се лишава транспортното средство, с което се транспортират тези трафиканти и редица ограничения, които " Българска социалистическа партия за България " внесе преди два месеца. Досега щяхме да сме не запомнили за това.
Само утежняването на наказванията и предварителната защита няма да решат въпроса, само че други институции дават отговор за приложението на закона. Нашата отговорност е да приемем този закон. За осми път моля - вкарайте тези оферти в правна комисия и да знаем, че ние, като законодателен орган, сме си свършили работата.
----------
* Изказване на водача на Българска социалистическа партия от парламентарната трибуна >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР