Корнелия Нинова и опасно близкият ѝ съветник Калоян Методиев се

...
Корнелия Нинова и опасно близкият ѝ съветник Калоян Методиев се
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Корнелия и Калоян Методиев готвят червена бухалка за бизнеса с „частна“ КЗП

Корнелия Нинова и рисково близкият ѝ консултант Калоян Методиев се канят да употребяват Комисията за отбрана на потребителите (КЗП ) като бухалка в ръцете на Българска социалистическа партия против бизнеса. Новината заяви пред Narod.bg някогашен народен представител от Българска социалистическа партия във връзка нашата вест, че тандемът Нинова-Методиев протяга ръка към КЗП с нечисти планове.

Фикс концепцията им да трансфорат КЗП в своя частна комисия датира от времето, когато Методиев беше изритан от президента Румен Радев и стана шеф на кабинета на лидерката на алената партия в Министерството на стопанската система и промишлеността.

Информаторът ни напомни, че една от първите им офанзиви, откакто влязоха в Министерството на стопанската система, което е шапка на КЗП, бе „ борбата “ с мобилните оператори от края на 2021 година около годишната индексация за месечните абонаментни такси.

Тогава Нинова и Методиев подвигнаха доста звук, с който единствено заблудиха обществото, че ще спрат опитите на телекомите за повишение на цените, а в последна сметка не издадоха заповедите и им позволиха индексацията.

Така 8 млн. клиента, които имат от 1 до 3 контракта за друг вид услуги – мобилен или домакински телефон, интернет, телевизия, заплатиха за всеки от договорите си по повече от 1 лев от горната страна.

Реклама

Цялата акция се оказа следващата евтина ПР акция на Корнелия Нинова за добиване на политически и всевъзможни други дивиденти тъкмо във времето, в което Българска социалистическа партия отслабна и бе раздирана от вътрешни борби.

Потребителите освен получиха нарастване с над 1 лев на абонаментите проекти на всеки от договорите си, само че претърпяха и още загуби.

Заради нанесените имиджови вреди от Корнелия Нинова и тогавашния към момента ръководител на КЗП Димитър Маргаритов, телекомите взеха решение да си върнат загубите.

След Нова година операторите трансформираха имената на своите стратегии, като сътвориха нови със сходни услуги, само че с разнообразни наименования. Всичко това докара до такава степен, че в този момент при приключването на срочния контракт на който и да било клиент, той не може да премине в неопределен при плануваните в подписаните контракти общоприети цени.

Причината е, че въпросният проект към този момент не съществува и потребителят би трябвало да одобри нови, по-неизгодни за него условия.

Ето за какво Нинова и Методиев поставят кански старания да задържат в ръцете си КЗП като бухалка против бизнесите и упорстват да запазят актуалното управление с ръководител Иван Френкев, който както към този момент писахме, е управлявал шивашка компания в родния Смолян.

Контролният орган се оказва доста комфортен за популизъм и лесни ПР акции, както и за приложимост съгласно случая. Независимо от цената, която заплащат потребителите на все по-неизгодните за тях условия вследствие на меркантилните дейности на действително ръководещите КЗП.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР